Aleppo tvål till Håret

Det blev ett bad idag. Hurra för att jag gjorde det. Nu är känslan en helt underbar känsla, nu när jag sitter i källaren och har tänt spisen. Kollat in Aktier och haft lite spänning i ärenden där. En liten kär aktier har rusat och jag tjänade någon 100 ring eller 2. Några blinkar rött men kontrollen blinkar blå mera än rött. Blått är bra då är det plus.

Vattnet var kallt och vågigt idag när jag badade. Akta magen var dömt till att misslyckas, det var bara att ta stegen ut snabbt, så pinan är kort. En gråmulen morgon med nu nästan kala träd. Hösten är här för att bli till vinter det känns i luften. Tur att vi haft så lång höst. Min höft slutade värka för en stund men, nu är den där igen. Det var kul att träffa badsystrar och idag pratade dom om konvalescens blomma till vår badsyster som legat på sjukhus. Hon skulle komma hem som idag.

Igår kom Aleppo tvålen som jag tvättade mitt hår i. Det vart lite svårt att få lödder men när jag väl fått till det kändes håret rent på riktigt. Men akta dig för hur ont det gjorde att få in det i ögat. Som när man var liten och fick schampo i ögonen var känslan. När jag tvättat håret blev det att göra en sur skölj. Jag tog en dl ättika och blandade med vatten. Sköljde håret i diskhon lät det sitta i en liten stund och sedan sköljde jag ur det med rent vatten. Frågade maken hur det luktade, han kände ingen doft av ättika. Han sa i och för sig inte att det luktade gott men inte att det luktade äckligt heller. Tvålen luktade väl så där…. Men kliet i hårbotten och tovigt hår är som bortblåst. Det var en dröm att kamma ut håret efter tvätten. Inte ens med balsam blir det så bra som med sur-skölj. Vi får se hur länge go känslan sitter i.

Nog för nu. Ha en fin dag ta hand om dig och det som är du.

Lev idag just nu, igår kommer inte tillbaka mera än i minnen. Morgondagen är där borta i framtiden. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook