Elkostnad, återbruk och mys.

Godmorgon, jo det är en god morgon fast det är utan bad. Jag har fått ont i mina fötter och ben. Har haft det under en och en halv veckas tid. har somnat varje natt med en önskan om att det ska vara över. Men det riktigt brinner i fötterna och benen. Där av tänker jag i dag hoppa badet. Har svårt att gå när kvällen kommer för att det gör så ont i fötterna. Det får bli utan kallbad och kanske en promenad ner till återvinningen idag.

Lillflickans kompis har varit här sedan i söndag. Jag var orolig för att hon inte skulle äta maten vi har här hemma. Men oj så hon har ätit, varje dag vid middagen har hon ätit rejält med mat så min oro var obefogad. Idag tänker jag servera potatissoppa kanske är det inte en favorit. Men det är en favorit för oss här hemma och soppdagar hoppar jag inte gärna över. Jag skulle kunna ha soppdagar varje dag. När det är soppdag en gång i veckan är det någon form av efterrätt är det två soppdagar är det bara den ena dagen som är efterrätt. Idag tänker jag äpplekaka med vaniljsås till efterrätt. Tror jag ska ta och koka riktig vaniljsås. Hittade en vaniljstång i skåpet och gott om grädde finns det. kanske blir soppdagen roligare för kompisen om det är efterrätt till. Vi i familjen är vana vid soppdagar. Kanske är inte kompisen det.

Återbruk, jo jag tänker på mitt återbruk. Idag har jag tänkt mig ge mig på julservettshögen. Har ett motstånd för tyget räcker inte riktigt till. Har tänkt dubbla servetter men jag har köpt för lite tyg tror jag. Det där tror jag gör att jag inte slutfört, det jag börjat på. Jag kan säkerligen kan hitta något annat tyg i mina gömmor som får bli jultyger. Det gör inget om servetterna har olika tyger bak till på servetterna.

Jag har räknat på mina servetter, vi brukar göra slut på minst ett paket i veckan. Ca 30 kronor kostar ett paket och vi har haft tygservetterna nu i minst två månader. Har inte köpt vare sig hushållspapper eller servetter. Jag klara mig på tygservetter och vaskskopa. Bara servetter i två månader kostar 240 kronor. Hushållspappret vi har använt, sådan där torky kanske kostar en 50 lapp. Jo, jag ser att jag tjänat in tyget jag köpte. Jag har inte förbrukat massvis med papper, som man bara använder till skräp. Jag har i och för sig tvättat, vilket gör att jag använt tvättmedel. Självklart miljövänligt tvättmedel. Servetterna tvättar jag ju tillsammans med de andra handdukarna som jag ändå skulle tvättat, det får jag bortse från. Likadant med elen. För den hade jag använt ändå. Jag känner mig stolt över mitt görande.

Vad beträffar elräkningarna som varit, har vi varit väldigt duktiga med att spara el. Dom har inte höjts något nämnvärt. Vad beträffar elen och värme så har vi bytt till Bergvärme och kaminen. Jag eldar ju mera än gärna. Ved kostar pengar. Men ved, jag säger bara ved. Det fyller så många funktioner, det där med värmen som kommer från el. Den kostnaden är bara välmående kostnad, friskvård om du frågar mig. När jag eldar blir det varmt, elden fyller min kropp med ro, lugn och harmoni. Mysigheten i att sitta här i källaren och blogga utan varma kläder och filtar, är en mysighet som inte går att beskriva i ord.

Tack för att du läser. Det fyller mig med kärlek. Ta hand om dig.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook