När man är på besök här ska inte hunger vara problemet.

Igår kom lilla Emilia på besök. Hon kom med kudde och en stor kanin som jag för länge sedan köpte till henne. Hon skulle sova över. Hennes lillebror hade åkt till sjukhus då han hade fått ström i sig. Den lilla vildbattingen han prova på det mesta. Eftersom dom fick vara länge på sjukhuset för att kolla hjärta och sånt så fick Emilia komma till farmor. När hon kom ville hon ha pannkakor vilket inte vart så svårt att fixa till. Det fanns i frysen. Igår blev det rita, kolla tv, titta i en tidning och en liten saga om Emilia och grodan innan hon somnade.

Sover på magnetmadrass bredvid min säng den lilla pluttilutten.

Idag smög jag mig upp på morgonen satte igång att koka risgrynsgröt så hon fick det till frukosten. Tror jag är inne på fjärde paketet med risgryn denna höst.

Efter frukosten gick vi ner i källaren fixade elden, hängde tvätt och nu ritar lillflickan och jag tänker passa på att blogga. Lillgrabben Hugo är utan fara och är igen hemma. Elden bor i kaminen och mysfaktorn är hög. Livet känns enkelt och härligt. Fötter och ben gör fortfarande ont och jag har bestämt att om det inte blir bättre tills måndagen så går jag till doktorn på tisdag. Har googlat lite med slutade och väntar på vad doktorn ska säga om det nu inte blir bättre.

Imorgon ska vi åka till flygplatsen, lämna av lillflickans kompis. Hon ska åka hem igen. Igår vart jag orolig över maten jag serverade. Soppa, potatissoppa och äpplekaka med vaniljsås ala mig själv. Guda god, om du frågar mig. När hon satt där och åt av soppan, sa hon att hon skulle kunna stanna här. Detta för att det var alltid så god mat, som serverades. Hmm?!? Riktigt så är det inte, vi äter korvstroganoff och pyttipanna ibland men, Pytten brukar jag göra av saker som är över och just nu har vi inget över. Nu jag sett det som en utmaning, Att laga till det som blir över i någon rätt dagen efter. Vi har ätit helt vanlig mat här i veckan, biff stoganoff, köttbullar och potatis mos, soppa, halva specialer och kycklinggryta. Men hon gillar`t Jag gillar att hon ätit så bra. För det gjorde hon inte sist hon var här. Hon är så välkommen igen, så länge hon äter min mat. För just det där med mat, är ett motto här hemma. Man ska inte gå hungrig när man är här.

Idag ska inte jag stå vid spisen utan det kommer maken göra. Idag bjuder han på Tacos. Ska bli skönt att få semester från spisen efter all gröt jag lagat denna veckan.

Nog för nu. Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook