Nervskada och Gabapertin…


– God kväll. Har sitter jag och katten, spisen är självklart tänd.

Jo idag fick det bli godkväll istället. Har haft lite att göra idag. Först var det doktorbesök. Vilket jag var jätte nervös över men, det blev inga stick i armen. Doktorn bara tryckte på vissa ställen, i ryggen och benen. Han sa att jag hade en nervskada i ryggen. När jag försökte mig på att säga att, jag har inte ont i ryggen. Då sa han, nä det behöver du inte ha. Dina symtom säger att du har en nervskada. Det som kan hjälpa dig just nu, är sjukgymnastik och tabletter. Jaha sa jag lite smått glad, över att det inte var så farligt. Även om det gör jätte ont. Nervskada är bättre än diabetes, och vad det nu var För hemska sjukdomar, jag googlade fram i förra veckan. Dom jag blivit så orolig för. Så orolig så att jag inte vågade googla efter en stund. Hämtade medicinerna på apoteket, gick hem. Hade lovat maken, att inte läsa biverkningspappret. Det löftet höll jag inte. Det gick inte, när jag såg varför man får sådana tabletter.

Gabapertin hette tabletten, jag googlade lite, på olika forum. Insåg att no no, no med stort N. No medicin for me. Fake it till you make it stilen, får det bli i stället. No no, just det där säger magkänslan, att det är inte för mig. Har Arcoxia i minnet, färskt alltid. Då blev jag sjuk och 1177 ville skicka ambulans, men då övertalade jag dom att låta bli.

Nej, jag vill inte ramla in i självmordstankar, inte in i depp och jag har faktiskt ingen lust att gå upp massor av kg i vikt. Vill inte hallucinera pga av medicin. Vill inte hallucinera över huvud taget. Vill inte vara agiterade. Så No no, jag ringde min sjukgymnast, som fixade höften på mig, insåg att livet går vidare. Har fått till mig att han ska ringa mig. Men fick det tråkiga beskedet att han ska sluta, där han är just nu. Jag tänker fråga honom, vart han ska jobba sedan. För jag tänker att är det någon som kan fixa till det, så är det han.

Men jag har även funderingar, om att behövs det inte en liten utredning, behöver man inte fundera på varför, jag har ont hur det kommer sig att nerverna i ryggen gör mig så illa? Behövs det inte lite blodprover, trotts allt? I alla fall en frågeställning till, innan jag kan luta mig tillbaka och fake it till you make it. Eller är jag bara nojig?

Nervskada? Blir man frisk från sådant? Eller är det att vänta sig mer och mer? Samtidigt som jag sitter här och funderar, inser jag att läkaren nog hade rätt. Han har lång utbildning och vart han än tryckte, så fanns det punkter som han visste skulle göra ont. Punkter på kroppen, vilka också gjorde, väldigt ont. Han visste liksom, vart han skulle trycka.

Den där obehagliga känslan, jag har i huden. Den jag inte riktigt kunde sätta ord på. Där satte han in som en spik i kistan. Elektriskt. Jo, men visst fult ord, var det som när man håller i ett elstängsel. Lite surrande stickande känsla, när kläderna nuddar huden, där jag har ont. Som när man håller i stängslet och hållit i det lite för länge och poff!! Surrar det till och gör ont i hela kroppen. Fast nu gör det liksom bara ont i vissa delar på huden. Jag förklarade det mera som skavsår. Som om kläderna skavt på huden. Fast jag valt mina kläder med omsorg, den sista veckan. För att dom ska bara göra så lite ont. dom bara kan. Hmm…. lite av en chock, Nervskada. Skador lagar man, tänker jag. Dom tar man inte bara bort symtomen på. Lite som när man lagar en plåtskada på en bil, slipar lite, fixar till och lägger lite rostskydd. Hmm nervskada och gaba vad det nu hette…. kanske är det nervskadans rostskydd? Men då behöver jag något annat mera miljövänligt. Eller mera kroppsvänligt än gaba…..

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. just nu gäller och nu ska jag njuta av elden i kaminen. Första elden för dagen.

Nog för idag. Ha en fin kväll

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.