Bad, Aktier och servetter


Sicken blandning. Men man kan hålla på med allt detta om man har lust. Just det där ordet Lust är viktigt för mig. För utan lust till så gör jag inget alls. Många kallar det för ADHD, men jag gillar ordet Damp. Har man damp själv då får man använda det ordet.

Det blev bad idag med, tog tid på mig, när jag kom hem. Tänkte äta frukost, innan jag gick ner i källaren. Fixade med annat på övervåningen. Ner i källaren, blev det efter en ganska så lång stund. Kände att jag hade all tid, i världen. Gjorde rent i kaminen och grejades med tvätten. Startade datorn och lät den vara medans, jag tände i spisen. När det var klart, gick jag och satte mig vid datorn. Loggade in på bloggen, fb och sedan sidan med aktier.

Det var då jag insåg, att jag inte alls hade haft all tid i världen. En aktie hade gått upp med 35 % och den hade jag. Maken brukar ringa när börsen öppnar, berätta vad som är bra och dåligt, med aktierna. Nu ringde han inte, jag satt fast i siffrorna som rullade runt. Efter en stund, var jag tvungen att ringa honom. Frågade om han hade koll på Bico. Han sa nej, jag hinner inte, jag jobbar. Du måste sälja, säger jag, och fortsätter som den värsta finanshajen, sälj hälften! Jag visste att han hade många av just Bico.

Han sålde hälften och var nöjd med vinsten. Jag sålde en, bara för att känna på känslan. Jag är för snål för att sälja, men har nu lagt in ett pris, ett pris som jag vill ha. Hoppas att aktierna går upp, till mitt pris. Har en del förluster att ta igen på. Sitter och väntar på en bolagstämma, vaktar en annan aktie. Men företaget håller till i Canada så det är några timmar tills det är dags.

Oj vad mycket snack om aktier, men det är roligt med aktier. Spännande och ger mera vinster är lotteri, spänningen är snarlik, fast mera uthållig.

Kallt vart det i badet idag. Men värken i mina ben och fötter försvann för en stund. Vet inte vad det var för snack i sjön idag jag gick nog upp för tidigt. men jag håller mig runt 4 -5 minuter för att inte frysa när jag kommer hem.

Nu fryser jag inte alls har tagit på kofta och eldar för fullt i spisen. Det är svårt att förklara med just den där Kaminen och eldens lågor som flammar gör något med mig, den ger mig ro, Lugn och ro och framför allt värme men den värmer till och med min själ. Jag är så glad att den äntligen kommit hit. Jag som tjatat i så många år om en värmekälla i källaren. Här är de nya servetterna jag ska sy på dom ska bli klara till Dec. tror jag har ett 50 tal att sy. Dom ska vi använda flitigt under Julmånaden.

Nog för nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just NU gäller. !!!

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.