Kapitulation, det fick bli att ta den där, vidriga tabletten.

Jag har fått tänka om, vad beträffar medicin. Kapitulerat kan man även säga. Nervsmärta är något som är svårt, att leva med. Det tär på psyket, på kroppen och gör mig konstant trött. De timmar som medicinen hjälper är timmar som är så otroligt sköna, då kan jag röra mig. Då är humöret på topp. Men de där två timmarna innan jag kan ta medicin, den där timman innan medicinen värkar är outhärdliga. Då gör varje steg som jag tar ont. Då gör det ont att ha kläder på kroppen. Tröttheten som kommer när värkmedicinen börjar hjälpa, är en trötthet som gör att jag sover. Sjukgymnasten sa det här, kommer att ta tid. Det är månader vi talar om. Jag trodde det skulle hålla på en vecka eller tre. Den farliga tabletten är intagen. Jag orkar inte stå ut med smärtan. Men det gör att jag inte vågar köra bil. Jag känner mig annorlunda i min reaktionsförmåga och vill få bort just det där, innan jag sätter mig bakom ratten igen. Jag tänker att den där medicinen ska tas, ett kortare tag. Tydligen måste man fasa ut den sedan, men det får bli så, för värken är vidrig. Den gör sån ont.

Kapitulation, gör ont i mina tankar. Jag som aldrig tar medicin, har ett jobb att göra med tankarna. Där till är jag rädd för tankarna som kan komma av medicinen. Depression, säger biverkningarna. Hmmm just det är jag rädd för. Jag gillar inte sådana lägen. Men jag ska göra som doktorn säger. För just nu är läget med det onda i benen, något som jag inte längre står ut med.

Igår köpta jag en hushållsmaskin. Vem älskar och har väldigt många hushållsmaskiner? Jo det är jag. Jag har nog haft dom mesta maskinerna man kan ha. Vissa som jag haft, kan man vara utan. Jag har kört slut på tre bakmaskiner, sådana man bakar bröd i. Jag har nog kört slut på en tre fyra stycken matberedare. En massa annat. Igår köpte jag en Borsch Multitalent 8. Den skulle kostat 3900 på El-Giganten. Men vi hade kollat upp priset på Media Markt, där skulle den kosta 1990. När maken berättade priset på den för säljaren på Elgiganten, sänkte dom priset och vi slapp att åka till GBG. Det är den närmaste Media Markt för oss.

När jag kom hem så var jag ju bara tvungen att prova den. Det fick bli lite saffrans bullar så vi har till Lucia. Degvätskan bestod av råmjök. Jag tror att det var det som gjorde att Lussebullarna inte blev torra. Vi gjorde glutenfria bullar, eftersom vi inte äter gluten. Råmjölken gjorde att bullarna inte blev torra, utan saftigare och riktigt goda.

När det var gjort var jag tvungen att riva morötter. Jag är förundrad över maskinen, Den är så tystgående. Enkel att köra morötterna i. De andra maskinerna jag haft, bankar och slår. Rivaren blir ofta skev, man får böja till den mellan varven man använder den. Men den här maskinen har en ställning till rivaren, gör att det inte går att göra den skev. När jag ändå höll på att riva passade jag på att riva vitkål, till pizza sallad. Min makes favorit på sallad. Är alltid bra att ha lite pizzasallad i kylen. Dessutom billigare, än att göra sallad på tomater och gurka. Nu när tomaterna oftast är dyra.

Ett annat plus med maskinen är att den är allti i ett. Det gör att det blir mera plats på maskinbänken, som jag har. Nu står det en papperspåse med en apelsin-press, Matberedare och en Mixer i. Den får nästa ungdom som flyttar hemifrån med sig, när han eller hon flyttar. Lillgrabben som är 18, paxade den redan då jag packade ner den. Han gillar att laga mat, det är nog saker som passar honom då när det beger sig.

Jag är supernöjd med min nya matberedare. Den var väl värda sina pengar.

Nog för nu, lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook