Lagom är svårt.

Veckans sista dag på börsen, tråkigt. Jag tycker det är kul att kolla in, även om det vissa dagar går riktigt dåligt. Det tillhör, det kan inte alltid gå bra. Då skulle alla hålla till på börsen. Idag är det en bad fri dag. Det kan vara skönt det med. Har istället grejat lite här hemma och nu är robotarna i full gång med att dammsuga. Elden sprakar i spisen och ungdomarna har precis, gått iväg till skolan. ABBAs senaste låtar hörs i högtalaren. För ett år sedan vid den här tiden, var det de enda jag lyssnade på. Då var jag lycklig över att dom gjorde en platta till. Det är jag fortfarande. Tror maken pratade om att dom skulle få fyra grammisar. Kul att dom fortfarande uppmärksammas, att dom till trotts ålder lyckas. Eller är det alla gamla meriter som gör att det blev så? Nåja Frida fyllde 77 år nyligen, ändå är rösten det som den alltid varit.

Fredag och snart är hela familjen samlad igen, för att göra helg. Idag tänker jag steka köttbullar, som ska vara till Julen. Jag tänker fråga tösabiten om vi ska baka pepparkakor. När vi ändå håller på skulle vi kunna göra lite mjuka kakor som även dom kan sparas till Julen. Lite flera julservetter ska sys och en liten duk. Nu kan jag inte sy, mera än raka sömmar. Just servetter och dukar är bara raka sömmar. Att det blir en duk är för att jag inte orkade klippa till flera servetter. Dessutom tror jag att dom jag sytt, räcker för flera jular framåt.

Att vara ledig hela dagarna gör att jag känner att jag är i fas med tiden, Jag kommer att hinna, plocka fram julsaker och sådant. Vi hade tänkt att göra mindre jul i år. Det var något vi pratade om förra året. Men eftersom lilltösen kommit hit, får det blir jul i massor i stället. Förväntan är stor och något vi pratar om här hemma. Vad äter man till jul, vad brukar vi göra till jul, måste man vara med hela tiden och sådant. Skjuts det raketer på nyår? Vad gör ni på nyår? Här gäller det att planera, göra det på riktigt igen. Här ska det sprudla om julmat, julsaker och julemys. Nyåret planerar vi redan nu. Ett år åt vi sju rätters, det var när lillgrabben flyttade in. Men i år blir det trerätters, raketer får det bli, det har redan storgrabben lovat henne. Spel får spelas, det är så vi brukar spendera nyåret. Tyvärr så tror jag att vi slängt, alla våra spel. Tror dom åkte i soporna när bokhyllan åkte ut i somras. Här har jag letat över allt, kan inte hitta några, av spelen. Lär bli att köpa nya spel.

I helgen får vi ved hem till oss, det ska lastas in i källaren så har vi till våra myseldar. Jag lär inte kunna hjälpa till så mycket, mera än att stapla veden. Misstänker att benen och fötterna kommer att spela ett fult ord spel, om jag gör förmycket. Igår gjorde jag sjukgymnastik nästa hela dagen, tänkte att här ska tränas bort allt. Dumt så dumt. För jag uteslöt den starka tabletten till natten. Vaknade vid två och trodde benen brann upp. Låg i två timmar, innan värkmedicinen hjälpte och jag fick någon timma sömn till. Att jag aldrig lär mig vad motta är. Idag ska jag träna men, även träna på det med LAGOM. Lagom är att inte träna hela tiden. Kanske räcker det med att träna i 20 minuter var tredje timma. Vi får se om det är motta.

Nog för mig.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook