Den mörkaste månaden.

Den mörkaste månaden, hörde jag precis på radion. Mörkt är det kanske men då kan vi mysa till det med ljus och mys. Just nu sitter jag med datorn i knät i vårat vardagsrum. Huset sover och det är bara jag och katten som är vakna. Ring så spelar vi, är det på radion. När jag var liten tyckte jag det var det tråkigaste programmet. Jag väntade på diskorama på den tiden. Nu inser jag att jag vuxit in i programmet, för musiken är sådan musik som jag lyssnar på. Inte alls som då. Någon ska ut och skjuta vildsvin. Stackars lilla gris.

Idag ska vi få ved, här ska staplas ved nere i källaren. Hade möjligheten att få åka till badet. Men jag tackade nej. Just nu känns det dumt att jag tackade nej. Men ibland tar man dumma beslut. Igår var tanken att vi skulle gjort pepparkakor. Men jag fick för mig att göra köttbullar i massor. Fyra plåtar med köttbullar blev det. Det tog två timmar att stå där och rulla dom små, små köttbullarna. Men familjen fick hemlagade köttbullar ala mig, till middag. Nu ligger det köttbullar i frysen som ska ätas till jullen. Skinkan är köpt även prinskorven. Det köpte vi sist, när vi var och handlade. Vi börjar närma oss klara, med julbestyren.

Skinkan vi köpte var fryst, det har vi aldrig köpt innan. Priset vart helt okej frågan är hur den smakar. Den behöver säkerligen tas fram några dagar innan den ska göras.

Sonen har gjort några turer till sjukhus, då han fått lunginflammation. Igår när jag pratade med honom, verkade han piggar. Det nya penicillinet verkar ha hjälpt. Nu börjar oron släppa. Två gånger har han åkt in med ambulans. Galet att man ska behöva göra flera turer med ambulans innan dom hittar rätt. Sista gången han var på Näl, var jag där med honom. Då fick han nytt penicillin lite morfintabletter för värken. Två dagar efter fick han åka till vårdcentralen, för att kolla snabbsänka, så att infektionen gick ner. När jag pratade med honom igår hördes det att han är på bättringsvägen. Han lät inte lika ansträngd när han pratade. Det är så skönt att han blir bättre, oron i mig blir mindre.

Det börjar ljusna ute, ett litet tunt täcke av snö ligger på altanen. Himlen ser ut att bjuda på mera snö. En ensam fågel provar sina vingar där uppe bland de snötäckta molnen. Dagen ska börja även hos mig. Ska ner i källaren göra ordning kaminen, duscha och lägga in lite servetter i tvättmaskinen. Tror jag ska smygstarta med lite julservetter redan nu. Jag har sytt klart december servetterna. Nu ska jag leta upp tyger för Påsken. Midsommar servetter ska det också bli. Men efter det tänker jag att jag är klart med projektet servetter.

Nej nog för idag. Lev idag just nu, igår kommer inte tillbaka, morgondagen är här först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook