Snökaos för en del.

För mig som är ledig kan jag sitta här hemma och njuta av skådespelet som är utanför fönstret. Det blev ett beslut tidigt i morse, om att jag inte vågar åka till badet. Snön ställer till det där med bad. Eller inte själva badet utan mera, vägen till badet. Tänker att vägarna får bli plogade innan jag ger mig ut.

Istället har jag tänt i spisen. Tänt lite ljus för att lysa upp, bara för att jag inte ska använder mera el än jag behöver. Dessutom är det mysigt, med lite levande ljus. Det gör att jag får till mera julkänsla. Uppe på övervåningen kör roboten golven. Då är det bäst att vara nere i källaren. Inte för ljudet, utan mera för att man snubblar på den och är irriterande.

Idag när jag vaknade hörde jag lillflickan, hon hade vaknat. Hon är så glad över all snö som kommit. Flera gånger under helgen, har hon gått ut och inspekterat snötäcket. Jag berättade för henne att här i Färgelanda, finns det en backe med lift om man vill åka pulka eller skidor. Nu har vi inga skidor men, det går att ordna till.

Snökaos i Vänersborg och Trollhättan berättade maken, jag tackar min stjärna att jag inte jobbar, utan lugnt kan begrunda vackerheten i detta snötäcke. Njuta av det från insidan, där elden sprakar i kaminen. Då går det att uppskatta och njuta av all yrsnö. Ett litet orosmoment bara, Maken är ute och jobbar kör runt med dåliga däck. Han ska byta i morgon, på sin jobb bil. Vill inte att något händer honom. Det är en stor tung bil och börjar den glida, lär den glida.

Jul, jul strålande jul det börjar närma sig. Jag tänker leta fram julsakerna idag. ska börja smyga fram julen, här i vårt hus.

Ni vet jag skrev om att våra spel var borta, för några dagar sedan. Jag trodde vi slängt alla spel, när vi gjorde oss av med bokhyllan. Men maken skulle ta fram vinterskor i sin garderob, längst där inne vid hans skor där hade jag placerat alla våra spel. Det kan man nästa kalla återbruk, det var tur att vi hittade dom, innan jag köpt in nya likadana spel. Så här går det fortfarande att spela rita gissa, monopol, rappakalja mm. Lär bli en del spel under julhelgen. Lillgrabben såg framemot det. En ny dag har tagit form, morgonen ska börja. Idag tänker jag bjuda familjen på rotmos och fläsklägg igen. Sa till ungdomarna att om dom inte gillar maten, är det bra att äta rejält i skolan så får dom äta något lättare här hemma. Jag älskar rotmos och fläsklägg, guda gott är det. Nu ska jag göra sjukgymnastik i lagom dos. Får se hur det går.

Lev idag just nu. Igår finns inte längre här mera än i minnen. Morgondagen den kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu kan du göra något som påverkar din morgondag.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook