En fläkt på kaminen som sprider värmen i rummet.


God morgon, Idag blev jag hemma från badet. Vaknade redan vid 4 i morse. Då vaknade jag av att jag behövde ta tabletter för min värk. Jag hade varit smart och lagt dom vid nattbordet men det hjälpte inte. För när jag letade tabletterna så vaknade katten. Han var definitivt inte trött. Han var mera hungrig och leksugen. Jag och katten gick upp, han fick mat och jag fick mitt kaffe. När jag druckit mitt kaffe och suttit och gäspat en stund provade jag igen att gå och lägga mig. Gick så där, när makens klocka ringde så gav jag upp. Lika bra att vara vaken än att ligga och snurra i sängen. Blev att fixa till kaminen, tända en eld och sedan blev det en varm dusch i stället för ett kallbad.

Kolla in den lilla fläkten maken kom hem med. Den är helt grym och sprider värmen i rummet.

När jag jobbar då brukar jag komma på kluriga frågor, till pojkarna som dom har svårt att svara på. Hur fungerar det för dig tycker du? Vem vinner på det? Kan du beskriva en kompis, vad gör kompisen till en bra kompis? Om det handlade om din kompis, skulle du då göra likadant som du gör emot dig själv? Om om inte fanns vad skulle du göra då?

Har just kommit på att det är frågor jag borde fråga mig själv. I alla fall den där sista frågan. För inte hade jag tyckt att kompisen skulle vara högt och lågt, då hon var utan värk mellan värktabletterna. Jag hade kanske erbjudit mig att hjälpa kompisen med måsten i stället. Men det är något jag kräver av mig själv. Då ska det fixas och donas. Hur fungerar det för dig tycker du? Hmm klurigt jo jag får saker gjorda men, på kvällarna när jag ska mysa framför tv och göra sådant som jag tycker om. Dvs sticka, då har jag så ont att det bara går att sticka korta stunder, för att sedan försöka sitta så att det gör mindre ont. En kamrat…. En kamrat är någon som bryr sig om, hjälper till om det behövs, lyssnar, är någon som man bara tycker om, för att den är så som den är. En kompis är någon man kan ringa och prata strunt med, när som helst. En kamrat är någon som säger det man behöver höra, inte det man vill höra alltid. En kamrat är någon som går att lita på, någon som gillar att hänga med en utan någon som helst anledning.

Just nu är jag en ganska så dålig kompis med mig själv. Jag lyssnar inte på kroppen, jag hjälper inte kroppen tillräckligt med att inte ha ont. Prata strunt gör jag i och för sig, men inte positivt strunt utan endast strunt sådan som inte har betydelse som inte ens är sant. Jag säger definitivt inte det jag behöver höra på utan mera säger jag …. Men du nu har du inte ont…. Nu har du bara lite ont, gör det och det där och gör du inte det. Då är du minsann helt värdelös. Sicken kompis. Just den kompisen hade jag bytt ut fortare än kvickt. En sådan kompis vill jag inte ens vara i närheten av.

Nej det är dags att byta ut henne, sparka henne i baken och säga dags att flytta. Idag ska jag se till att vara en bra vän med mig själv. Hon ska bli den bästa kompisen man kan ha. Just nu ska hon gå upp ur källaren, ta sina värktabletter i tid. Sedan äta frukost och ta det lugnt. Inte tvätta och hänga tvätt, inte stryka utan idag ska det bli en rolighets eller en lugnhetsdag. Ta det lugnt, göra min sjukgymnastik och vara den bästa kompisen, man kan ha. Om om inte fanns vad skulle jag göra då, Jo jag skulle fixa till så att vi kunde åka ut med husbilen, ta med stickning och ritpapper o bara njuta av att finnas till. Nu är det så att om finns, Husbilen no, no. isigt på vägen. Men jag kan plocka fram ritpapper och sitta och sticka, mellan varven av sjukgymnastiken. Det skulle vara en helbra dag. Det ska bli en helbra dag. Lite eld i kaminen gör myset ännu bättre.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.