Adventsfika i badstugan.

God Morgon i stugan. Här blev det bad en halvtimma senare än vanligt. 8.30 i stället för 8.00. Jag har svårt för ändringar men den gjordes idag och nu är det bestämt att vi badar halv nio i stället. Då blir det svårt att hänga på öppningen på aktierna på morgonen. Jag gillar bad kl 8.00 men jag får vänja mig. Idag hade några av mina badsystrar med sig fika. Adventsfika, med kakor och glögg. Någon hade med sig en egengjord glögg och där fanns hjortron och blodapelsin glögg. En av badsystrarna hade med sig små tomteluvor i diadem. Den fick jag låna för att ha vid badet. Tyvärr glömde jag av att lämna tillbaka den. Men det kommer flera dagar så jag får lämna den nästa gång jag badar. Idag var det en i alla fall för mig ny badsyster som var med. Jag tror hennes ursprung var norskt. Hon bor här i vår lilla by och kanske kan det bli så att vi samåker. Blir ju trevligt. Men jag tror hon bara tänker bada en gång i veckan.

Även idag blev morgonen magiskt, dimman som låg över sjön och skogen gjorde stunden så vacker. Det kalla vattnet mot kroppen, blev även idag Sockerdrickskänsla. Värken i benen och ryggen försvann, livet känns just nu mera än härligt. När jag kom hem efter badet hade maken fixat frukost till mig.

Igår smygstartade vi med Vörtbröd och julskinka.

Igår när vi var i stan och handlade, hade dom färdigkokt skinka på Maxi 59 kronor kg. En riktigt bra sort av dom färdig kokta skinkorna, inte alls som dom där som känns som disksvamp. Riktigt gott att äta kvällsmackan framför TV. Igår handlade vi klart våra julklappar. Skönt när sådant är gjort.

Nu ska julgranen fram och här ska bakas pepparkakor idag. Vi ska även iväg och köpa mjölk och ägg. Äggen köper vi i hönseriet här i byn. Mjölken ska vi köpa direkt från en bonde. Riktig mjölk som jag ska koka risgrynsgröt på. Men även om det är riktigt processad mjölk, lär jag behöva den där viktiga klicken smör som farmor alltid hade i. Den är viktig enligt farmor. Dumt att chansa med annat än att göra efter farmors regler.

Tabletterna som jag äter gör en viktuppgång, inget som jag är intresserad av. Jag tänker dra åt snöret och strikt följa ww igen. Har ju appen men vart lite dålig på att följa den ett tag nu. Men nu blir det att ta tag i den pinnen igen. Jag har inte gett upp har jag intalat mig. Jag har bara vilat mig från ww ett tag. Ställde mig på vägen och redan nu gått upp några kg. Det får bli omtag och nytag.

Elden sprakar i kaminen och en ny dag ska till. Den skall till här, jag ska vara en del av dagen. Göra den till min och se till att må bra.

Ha en fin dag… Gör en fin dag.

Lev idag just nu. Historian går inte och ändra på, den är borta och förbi. Igår är historia. Morgondagen är där borta i framtiden. Det du gör idag är frön som kan blomma i din morgondag.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook