En vacker morgon.


Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Nja är det verkligen så? Inte just nu kanske, nu är det mera jag föredrar att ha en skev bild av mig själv. Den skeva bilden av mig själv är att men jag har inte ont i ryggen, det är benen som gör ont. Jag behöver inte tänka rygg. Fast det är just det jag behöver har jag fått till mig. Igår var jag hos sjukgymnasten. Där berättade hon att det är dags att jag börjar förstå att jag inte har ont i benen och fötterna utan det är ryggen som ställer till allt det onda i benen. Nu får det vara slut på allt jag gör och bli en ont i ryggen människa. Ont i ryggen människa sitter inte ner, böjer sig inte i ryggen och ligger eller står upp. Hm nytt skrivbord behöver jag. Ett höj och sänkbart så jag kan stå och skriva. Behöver en stol som gör att jag står upp när jag stickar. Behöver en mackapär som plockar in ren disk i skåpen. Ja jag tror jag egentligen behöver ett nytt liv. I alla fall så behöver jag en ny rygg. För så går ju inte att leva. Just nu gör jag det jag inte får. För jag sitter här och skriver. Men jag har ett stöd för ryggen. Fötterna i golvet och är rak i ryggen. Det får duga för nu.

Idag var sjön spegelblank, otroligt vacker där den låg och väntade på oss badsystrar som valde sjön idag. 5,3 5,2 visade tempen på vattnet. Kall men det gick allt att bada i 4 minuter. Efter dom fyra minuterna gick jag i en gång till bara för att doppa mig igen. Härligt det där andra doppet är ur skönt. Då är kroppen van och känslan är mera mjuk mot skinnet. Badet var helt underbart. Omgivningen så vacker där skogen och träden visade sig i sjön, som var helt blank. Jag önskar alla skulle få uppleva dom där känslorna, som bor där i mig när jag är vid sjön. Det är så härligt att vara mig just då.

En av mina badsystrar är även en sjuksyster. För några dagar sedan frågade jag henne om medicinen jag äter. När jag berättade om att jag känner mig arg, trött och ledsen. Tyckte hon att jag skulle prata med doktorn och få bytt medicin. Någon jag tänker mig göra nästa vecka när det ändå är planerat att doktorn ska kontaktas. Det enda som är positivt med medicinen är att jag har inte så ont jag sover så mycket bättre när jag äter medicinen. Det är bara dom där andra sakerna som stör mig.

Igår var jag och handlade mjölk direkt från bonden. 5 liter mjölk för 50 kronor. Ett bra pris på mjölk. En mjölk som är mycket godare än den mjölk vi köper i affären. Jag kokade risgrynsgröt på mjölken. Den blev guda god. När jag hade så mycket mjölk kokade jag dubbel sats med gröt. Jag har smått börjat fundera på det där med att göra ost. Det skulle vara kul att göra en egen ost. Tänk va spännande att tillverka en egen ost vända på den och vänta på att få smaka den. Behöver en stor gryta för min osttillverkning. En form att lägga osten i. Tänk att göra en ost nu som vi sedan kan ha till midsommar. Så spännande.

Se så där, får vara bra för idag ska inte sitta för länge. Fast jag har varit uppe och rört mig under tiden jag skrivit det här inlägget. Vedkaminen behöver lite kärlek emellan varven så det blir varmt och gott här inne. Det blir bra rörelser för någon som inte ska sitta.
En fin dag gör man. Jag ska börja redan nu. Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.