Ett bad, en vackerhet i livet.


Jag satt i godan ro i morse hade bestämt mig för att inte bada idag. Snö på utsidan och det kändes så varmt och skönt här på insidan. Halv åtta ringde telefonen. En kvinnlig röst presenterade sig och frågade om jag hade tänkt bad idag. jag berättade inte mina tankar för henne utan frågade om hon ville att jag skulle hämta henne. Men det skulle jag inte hon hade tänkt hämta mig. Jag gjorde en snabb överslagsräkning om tiden, insåg att jag skulle hinna borsta tänder, fixa med badattiraljer för att hinna till klockslaget då hon skulle vara här.

För att hon skulle slippa vänta på mig, gick jag ut klockan 8.00 tänkte att dom 10 minutrana skulle vara bra för att kyla ner kroppen lite innan bad. När kroppen är lite nerkyld är det inte så svårt att få av morgonrocken när det ska bytas om. Hann ta lite fina kort innan hon skulle anlända.

När hon sedan kom, vart det en bilfärd med hjärtat i halsgropen. En bil hade åkt av vägen, på väg till sjön. Ingen av mina badsystrar, utan någon annan stackare satt i diket, funderade säkerligen på hur han skulle komma därifrån. Tur att det finns så många som har traktorer i vår lilla by. Kom säkerligen någon vänlig själ och hjälpte den stackaren. Under bilfärden försökte jag få tag på någon av mina badsystrar för att höra hur vägen intill sjön var. Men jag fick bara tag i min mentor och hon var inte vid sjön. Vägen in till sjön var okej. Mycket bättre än stora vägen. Då vi svängde av in till sjön vart det en okej väg att åka på. När vi kom till badplatsen hade redan våra badsystrar börjat bada. Inte så konstigt för vi var lite sena.

Tyvärr blev bilden lite suddig. När vi kommit fram vart det att gå in i badstugan för att byta om. Sedan ner till sjön, trappan vart lite hal men ingen ramlade som tur var. 4.6 grader var det i vattnet jag höll ut 3. 45 minuter. Det var så härligt, så stilla och kroppen blev alldeles lugn. En vacker morgon en vacker stund där, snön trillade ner på mig där jag badade. Kroppen blev fylld av energi och värmeverket i kroppen jobbade, med ens då jag gick upp. Det går inte att börja dagen bättre än så här. Jag är så glad att min nya badsyster ringde mig. Det gjorde att det blev ett bad, jag som hade tänkt tjuva mig på just detta bad. En vackerhet i denna morgon fanns, en sådan där vackerhet som inte kan beskrivas i ord.

Nu kan dagen börja, nu är den min och jag gör vad jag vill med den. En vilodag, en dag med bara välbehag, ska jag skapa idag. En sådan där dag med film på film. Sova en stund, för att sedan igen vakna och njuta att dagen fortfaraden finns kvar.
Lev idag just nu. I går är bland våra minnen och där i ska vila acceptans. Morgondagen är här först i morgon det vi gör idag just nu. Är frön för morgondagens händelse. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.