Idag är ingen vanlig dag för idag…


idag är ingen vanlig dag för idag är det Mallons födelsedag Hurra hurra hurra. Idag för 27 år sedan blev jag mamma till en lite söt flicka. Om ni bara visste hur söt hon var när hon va liten. Söt och arg som ett bi när det inte blev som hon ville. En gång klippte jag sonen. Dottern hade blivit klippt dagen innan. Men när hon insåg att jag inte skulle klippa henne samtidigt som sonen då tog hon saxen och klippte sig själv. Detta var dagen innan hon skulle ta kort på Dagiset. Jo det finns ett bildbevis men jag lyckades trolla bort lite av det hon klippt själv, Genom hårband. I 27 år har jag haft förmånen att ha denna fantastiska dotter. Hon som ser problem och ser till att lösa dom oavsett vad som är problemet. När jag säger dumma saker så knäpper hon mig på näsa fast inte ordagrant. Utan mera säger no, no mamma så där säger man inte. Just då i tillfället så kanske jag inte gillar men jag gillar jag tar det till mig och gör om och gör mera rätt. Idag fyller den lilla skruttan år. I gatan, vad jag älskar den ungen. Jag är så sjukt imponerad av henne och hennes ork, sätt att lösa sätt att sträva framåt, framåt och igen framåt. Nu ska inte vi fira henne idag, det gör vi i morgon.

Hon ska jobba idag och vi ska till gbg. Hämta lillskruttan som varit borta under helgen. Många mil i bilen inte bra för ryggen och benen kanske men dom ska till.

Idag blev det inget bad för mig. Idag blev det den där mysdagen hemma istället. Mys och mys, Maken lagade mat igår och det där med städet och disken efteråt den stod i köket i morse. Det fick bli att göra stora rengöringen, Fast nu lät det som jag klagade. Det gör jag inte, jag tyckte det var ganska så mysigt att skura av diskbänken och spisen. Nu är det rent på riktigt riktigt. Elden brinner i spisen och dagen kan börja, jag ska börja den med dusch sedan frukost. Varmt och gott här i källaren har jag blivit bortskämd med. Det är som en dröm att kliva ur duschen när spisen är tänd här nere. Då är inte kylan så påtaglig som den var innan, då vi inte hade kamin.

Grattis nu min älskade dotter. Ha en härligt fin dag så ses vi imorgon.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.