Spikmattan, där finns massvis med må bra!

Eftersom jag inte badar just nu, blir det tidigare jag kan gå ner i källaren, för att skriva. Jag har hittat till en nygammal vana, eller det har inte ännu blivit en vana igen. Men jag tänker att det ska bli en vana igen. Jag pratar spikmatta, spikmattan som var så populär för väldigt massa år sedan.

Det var på den tiden, jag hade min farmor i livet. När jag köpte en spikmatta och pratade om den till farmor. Då ville självklart Välbefinnande farmor ha den. Farmor hon var nyttigheten själv fast inte fullt ut. Hon rökte. Men hälsokost och må bra saker, det är farmor i ett nötskal. Hennes sådana görande, har då även självklart smittat av sig till mig. Jag gillar inte mediciner men, har jag läst något om hälsokost. Då behöver jag inte nosa så mycket på det, innan jag känner att ja men det här det är grejen. Till exempel Fitline, som jag kör. Jag köper Powercocktail setet… Har hållit på med det i ett år nu. Och jag vågar liksom inte sluta. För det är så bra. Men nu tillbaka till dagens inlägg.

Spikmattan…ja du spikmattan och dess fördelar. Dom är så många. Men man måste träna sig, för att tycka att det är skönt. I alla fall första gången man använder den. Jag trodde att jag behövde träna mig igår, smygstartade med en tunn tröja på. Efter fem minuter insåg jag, nej ta av tröjan och njut. Vilket jag gjorde. Av med tröjan och visp, sov jag. Vaknade några gånger av att jag snarkade. Efter 40 minuter hade jag legat klart på mattan. Då var jag alldeles varm i kroppen. Inte en tillstymmelse av stress eller oro.

Nu hade jag kanske inte ens det när jag började men, jag blev mjukar i själen. När man ligger på spikmatta, frigörs endorfiner. Endorfinerna gör att värk försvinner man blir av med stress, ett lugn infinner sig. Nu försvann inte min nervsmärta, men det var så skönt att ligga på mattan. Man hittar snabbt ett mentalt tillstånd, där tankarna blir bilder. Meditation något som är svårt för vissa. Jag är en av dom, som inte fixar det riktigt. Men när jag ligger på spikmatta, då blir tankarna långsamma och jag kan fokusera på en tanken länge. Eller tills jag somnar. Somnar, gör jag alltid på min spikmatta.

Spikmattan var ett tips, från äldsta hemma varande sonen, när jag fick min nervsmärta. Vi letade genom hela huset, efter min spikmatta, den fanns inte någonstans. I förrgår när dottern var här frågade sonen henne, om jag hade lånat ut den till henne. Vilket jag hade. Igår när hon och lille Alfred kom hit, hade hon med sig spikmattan.

Dottern och Alfred var här hela dagen. Igår gick vi ut för att åka pulka, men efter några åk, ville Alfred hem. Han var törstig och det var rejält kallt ute. Väl hemma spelade vi spelet, dottern hade utvecklat. När vi spelat en stund, var det dags för mig att steka pannkakor. Dom skulle vi ha till Ärtsoppan, jag hade kokat sedan morgonen. När dom åkte hem, åkte vi till affären. Hämtade ett paket som vänner från Stockholm, hade skickat. Där var presenter till Lill-tjejen, och fantastiska julstrumpor till oss alla, små tomte dörrar till barnbarn och Lill-tjejen. Vilka grejer hon gör, den här pysslande tjejen.

Kolla in alla saker vi fick. De små strumporna, kommer att passa perfekt till mina Julservetter.

Nu sitter jag här och har dåligt samvete för att vi inte har något att skicka upp till dom. Varför är inte jag en pysslande person som har fina saker att skicka iväg? Jag får klura ut något som kan komma en annan gång. Synd bara att det tar sådan tid för mig att klura ut saker.

Här hemma just nu brinner det i kamin, varmt och gott här nere i källaren. Aktierna går bra idag, eller i alla fall just nu. Spikmattan ligger i sängen, för att användas en andra gång för idag. Har redan i morse, legat på den en stund. Att jag glömt, hur skönt det är att ligga på den. Den nygamla vanan, kommer att bli en riktigt bra vana igen. Spikmattor används för behandling av spänningshuvudvärk, stress, stelhet, sömnlöshet, trötthet och muskelspänningar. Idag kostar den kanske en 500 hundring men dom kronorna är väl använda pengar. Så mycket välbefinnande i spikmattsträning. Ganska så snabbt blir det en vana och ett gift. Ett gift som bara är bra, hjälper dig att må bättre än du någonsin visste att du kunde må.

Ja, detta får vara nog för idag. Idag ska vi koka mera knäck, göra lite Mozart kulor heter dom väl? Men vi ska göra tärningar. Så klart vi ska, jag gör väl aldrig något så som man ska göra det. Ta hand om dig, du är värd det.

Tacksamheter i dagen.

  1. Tack, för att jag fick ännu en dag idag
  2. Tack, för att jag har en familj, där vi bryr oss om varandra.
  3. Tack, för att sonen kom på spikmattan.
  4. Tack, för att dottern hade spikmattan och kom hem med den hit.
  5. Tack till livet. Oavsett vad som händer så fixar vi det tillsammans.
  6. Tack livet, för allt du ger mig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen Just den kommer i morgon. Den Ligger där borta i Framtiden.

Kör den gamla raden igen. Den är så viktig.

Idag är första dagen på resten av våra liv.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook