Tryckkokare

Det blir inga bad för mig, no no. Men jag vill ska se hur det blir i morgon men det ska vara halt ute och frågan är om jag kan byta om i skogen där vi just nu badar. Vi skriver jag hmm, jag har inte ens varit där i vinter utan bara mina badsystrar. Idag var tanken att bada fast den fanns där igår. Idag när jag vaknade vart det inte så att det ville bli bad. Tidigt uppe men gick och la mig igen. Var så frusen och trött.

När klockan närmade sig nio. Då bestämde jag mig, för att åka hem till sonen. Han var hemma med två små sjuka barn. Där gjorde vi ett spel och spelade det. Till lunch bjöd sonen på gryta, som smakade fantastiskt gott. Lilla Emilia fick pasta Alfredo tror jag det hette. Lille Hugo han åt pasta med köttfärssås.

Jag fick en tryckkokare av sonen. Den ska tydligen göra goda grytor, på bara 20 minuter. Vitaminerna i grönsakerna ska vara flera, när man kokar i tryckkokare. Man skulle kunna koka risgrynsgröt i den, på bara en kvart. Vilket jag när jag kom hem provade, efter recept på nätet. Hmm, inte lika god som den jag står och rör i vanlig kastrull. Det är ju själva rörandet som ger smaken tänker jag. Den där tryckkokaren gjorde att gröten brände rejält, fast jag hade stått och rört i den som man skulle. Ett tjockt lager som vart riktigt svårt att få bort. Nä till gröt ska jag inte använda den igen.

Men chili con carne det är lång kok, men det tryckkokare ska det ta 20 minuter. Här tänker jag spara el, i massor. Soppor ska det gå att göra. Köttfärssås som sedan smakar som den stått och kokat i timmar. Då är ju Spagetti Bolognese som bäst. Det här ska bli spännande, jag har bara provat på att koka mat i en crock pot innan. Har man gjort det några gånger så tröttnar man. Med tryckkokare blir det hederlig fin mat på bara 20 minuter. Ska man kalla det snabbmat, fast man lagar mat från grunden? Det här kommer att bli spännande, här kommer att lagas grytor på mindre än en halvtimma.

Nog med ord för idag. En fin morgon och en fin dag önskar jag dig.

Tacksamhet:

  1. Tack för att jag vaknade till ännu en dag idag.
  2. Tack för den fina dagen igår.
  3. Tack för att jag mår tillräckligt bra för att känna lycka.
  4. Tack för att jag oftare idag väljer Lycka istället för olycka.

Lev idag just nu för idag är första dagen på resten av ditt liv. Idag är första dagen på resten av mitt liv. Just nu gäller gårdagen kommer inte tillbaka och morgondagen är här först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook