Jag fick ledigt från spisen idag.

Sitter här och skriver maken han lagade maten idag. Spagetti och köttfärssås men, jag tänker äta av chiligrytan jag gjorde igår. Fast det var 1 kg högrev så åt alla bra av maten igår. Det blev så lite kvar att det bara räcker till en. Jag paxade den. Nu är det inte så svårt här för ungdomarna gillar inte rester. Jag tyckte grytan var så grymt god, så jag är glad att det blev lite över. Idag firade vi jullov här på förmiddagen. Vi gjorde varm choklad och tinade lussebullar, lite chips och lite skivad frukt och en dyr-gripare till Julfilm att fira jullov. Jag berättade att jag är så grymt imponerad över hur hösten varit. VI hade riktigt mysigt när vi satt här i soffan och kollade film. Självklart hade vi tänt en brasa i spisen. För att gö det lite extra mysigt.

När filmen var klar vart det att plocka upp tallrikar och sådant. Chokladen var så god att det fick bli en kopp till för vissa. Jag nöjde mig med Jul te. Det var lite tid kvar innan maken skulle komma hem. Det gjorde att jag la mig på spikmattan och somnade nog med en gång. Nu är hela kroppen full med må bra känslor. Sicken tur att jag igen har valt att använda den. Så härligt. Livet blir lite enklare när den ligger i sängen när man behöver den. Sover så gott och känner mig utvilad bara efter en slummer på 30 minuter. Härligt.

I morgon ska vi köpa mjölk hos bonden. Jag ska koka gröt och göra äggost. Äggosten är till för julafton. både jag och lilltjejen men även svärdottern gillar äggost. Hoppas det finns kvar till henne när hon kommer på Juldagen. Janson ska även göras i morgon samt julskinkan. Nu är vi äntligen där i själva julstöket och firandet. Det ska bli så roligt. På julafton har jag även tänkt mig ett julbad med badsystrarna om dom ska bada.

Ha en trevlig kväll. Detta är bra ett eftermiddagsinlägg med lite tid över. Det får duga för nu.
Fast det där med lev idag just nu får plats. Just nu gäller igår finns inte längre kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook