God Jul!!!

Jag har fått till mig att det är strömt i skogsjön, isen är tjock på vanliga sjön även vid campingen. Det finns en liten brygga med stege. Där hade jag kunnat bada, fast jag valde att avstå. Kan jag inte räta på mig när jag sitter i sjön, så kanske stege kan ställa till det ännu mer. En av mina badsystrar ringde igår och hade många lösningar säkerligen bra, men jag är för feg. För feg vill inte att det ska bli så galet som det blev sist. Inget Jul bad för mig.

Det får bli att fira jul utan bad och förbereda och fira här hemma. VI har redan börjat lite smått med frukosten. Lilltösen har öppnat presenter från Stockholm. Jag och maken ska ta en promenad till by innan vi sätter igång. Men jag ville göra ett inlägg, det blev inget inlägg igår. Vi hade fullt upp med annat. Vi köpte ägg i hönseriet, Mjölk hos bonden och därefter åkte vi till IKEA för att köpa fåtölj. Helt rätt dag för IKEA besök men så dumt om man har annat att göra. Inte en människa på IKEA eller i alla fall lite folk. Fåtöljen inköptes och ett nytt bord framför soffan.

Hem fixa äggost, koka sylt, koka gröt, göra Janson och fixa skinkan. Skinkan är makens jobb. Det andra är mitt. Äggosten blev riktigt fin, gjord på mjölk från bonden och spetsade till den med lite filmjölk och kardemumma och pytte lite vaniljsocker. Tösabiten har pratat så mycket om Äggost, jag vart lite nervös över att min inte kanske var lika god, som dom hon ätit innan. Men när hon fick smaka lite, så vart hon hel nöjd. Den där äggosten den dög allt riktigt bra. Den bir godare ju längre den står, tyvärr har den bara stått över natten men det fungerar nog ändå. Till den har vi hemma kokt sylt gjord på hallon, blåbär och jordgubbar. Det kommer duga fint. Imorgon skulle Mina vuxna barn komma hit med sina familjer men sonens familj har drabbats av magsjuka. Dom får vara hemma och fira julen själva. Dottern med sambo och deras lilla Alfred kommer i alla fall imorgon. Då kommer även lillgrabben hem från sitt julfirande i Göteborg. Det ska bli trevligt. Nej nu har jag inte längre tid att sitta här och skriva nu ska jag njuta av julfriden tillsammans med familjen. I kväll blir det som vanligt midnattsmässa i kyrkan. En fin tradition som vi började med 2017 kanske. Jag är inte riktigt säker. Det är så fint och rofyllt och vackert att sitta där i kyrkan tillsammans med alla andra julfirare.

Ha en riktigt god härlig och fin Jul. Vem vet kanske ses vi i morgon det får vi se då.

Idag är första dagen på resten av våra liv. Lev idag just nu, igår finns inte längre här men just nu kan vi skapa fina minnen som vi har redan i morgon. Just nu gäller.

God Jul ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook