”`Nu gråter Carina igen´´


Tänk att glädje kan visa sig i tårar. Nu är det ganska så vanligt för mig. Dom där tårarna som rinner av glädje. När jag jobbade med flickor, var deras ständiga kommentar när jag blev rörd. ”Nu gråter Carina igen.´´

God morgon och god fortsättning, på denna härliga Julhelg. En vacker helg på många sätt. Lillflickan gjorde att jag fick tårar i ögonen, igår. Nu när jag skriver rinner tårarna igen. Inte av sorg, men av lycka. Igår fick hon sin efterlängtade gitarr. Vi trodde hon ville ha en halvakustisk gitarr men, hon ville ha en stål-strängad. Hon fick det hon ville ha, efter att vi här hemma gjort efterforskningar i massor. Jag frågade en före detta kollega, även en kollega, båda håller dom på med musik. Maken kollade nätet i massor. Till slut hittade vi en, som vi köpte.

På kvällen när våra gäster hade åkt hem. Då kom lilltösen ut i köket, kramade om mig och berättar för mig, att det här va den bästa julafton, hon någonsin haft. Ändå var det bara en helt vanlig julafton här. Hon var så glad över sin gitarr och var med oss under kvällen. När det vankades promenad till Midnattsmässan, var hon med oss. När det var dags för nattvarden, frågade hon maken om han ville följa med henne. Men jag sa att jag kunde vara med henne, Jag och lill-tösa-biten gjorde vår nattvard. Promenaden hem kom det en klasskamrat och hälsade på henne, gav henne en jul kram. Det gjorde mig så varm i hjärtat. Det har fungerat denna gången med. Vi har landat, skapat ett hem igen där vi alla får plats. Vi har en sådan fin Kyrka är i vår lilla by. Det är så vackert att sitta där mitt i natten och lyssna på de vackra sångerna. I går blev det rysningar på hela kroppen när det sjöngs av den duktiga solisten.

Äggosten var populär hos lillflickan hon tog två gånger, Ris Ala Malta var inget hon gillade. För det var äggost med den hemkokta sylten som var hennes grej.

Här är dom Outstanding Bivax dukarna. Så perfekta att ha till mat och ost i stället för att använda plast. Enkla att tvätta. Ljummet vatten och en droppe diskmedel. Frågan är bara när jag måste lägga mera vax, om det är något jag klarar av. Vi får se hur det blir, det lär ta ett tag. Ännu efter fyra, fem tvättar är dom som dom var när jag fick dom.

Nu på morgonen såg jag att jag glömt, att ladda mobilen. Det blev att jag satt och kollade på min fina julklapp, jag fått av stora hemmavarande sonen. Han gav mig en tavla, gjord av sand och kristaller. Vänder man på den, blir det nya landskap varje gång. Ett rofyllt sätt att hitta till stillhet, jag skulle kalla det ett bra terapeutiskt sätt att hitta till ro och stillhet. Magiskt vad vackert det blir i den där bilden.

När jag druckit mitt kaffe, fick jag för mig att göra ordning våra besticklådor. Bytte ut dom där svarta besticken, jag fick för mig att jag ville ha. Till det vanliga lite tyngre vi haft sedan urminnes tider. Ännu ett par bestick till någon av alla som efterhand flyttar hemifrån. Nej, nu ska jag in i duschen, mat ska lagas och dottern med sin familj kommer vid tre. I morgon kommer sonens familj, då blir det igen Julbord. Idag har vi tänkt att bjuda på annan mat så det blir lite variation.

Tacksamhet.

  1. tack för den fantastiskt vackra julaftonen.
  2. tack för att lilltösen var utvald, att komma till vårt hem
  3. tack för att jag vaknade till ännu en dag.
  4. tack för alla vackra människor som bor i min värld och tid.
  5. tack till livet.
  6. tack för att vi valde igen att gå till Kyrkan igår.

``Alla årstider är helt olika varandra´´ sa Stor Panda.

”Men alla har sina egna mirakel.´´

”Precis som vi ´´, log Liten Drake.

Det är så, vi är alla våra egna unika mirakel. När vi tittar bakom attityder så ser vi bara vackra unika människor.

Lev idag, för idag är första dagen på resten av ditt liv. Igår är historia och morgondagen kanske blir en gåva till. Det ser vi först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.