Julstöket ska bort igen.


Julen brukar åka bort idag, ser jag bland minnen på Facebook. Får ändra rutin för idag är det födelsekalas här i huset. Kalasfirandet började redan vid sju, i morse. Då bjöd vi på Varm choklad och mackor, till födelsedagsbarnet. Present blev det så klart. Det blev ingen ljuv sång men, grattis blev det. Hade inte sjungit upp mig vid sju. Frågan är om det går att sjunga upp sig idag. Är lite snorig. På eftermiddagen får vi gäster som ska fira med oss. Vi tänker eller inte vi, Maken har aldrig tanken på att bjuda på soppa. Men jag tänker att bjuda på soppa och varma baguetter, innan det blir tårtätning. Sist gästerna var här hade vi även då Kalas, då var det för vår äldsta dotter.

Igår morse hade jag bestämt, att dagen skulle användas till mys. Hade sett att C-More hade utvandrarna med Gustav Skarsgård. Mys på hög nivå med brasa i kaminen, kaffe och soffhäng hela dagen. Mitt i filmen, säger Maken som inte tittade på filmen, att han skulle till stan för att handla tangent bord. Jag vill inte med, sa jag. Han sa, vi kan handla kalkonen till nyåret. Dom har rea på El-Giganten. Stängde av filmen och åkte med. Hittade en ny stavmixer den gamla jag hade är säkerligen över 20 år och var bra, för några år sedan. Nu blev det en gedigen i stål och inte plast. Där av valet att det blir soppa idag.

Julen är över här hemma. Men spåren av att vi har firat jul finns kvar, dom ska bort. Kanske inte idag, men dom ska bort innan nyåret är här. Kanske blir det idag, vi får se vad jag hinner med innan gästerna kommer. Elden i spisen är tänd, tvätten upphängd. Nu idag blir det att ta mig ann Den stora strykarhögen, som vuxit till sig här hemma. Servetter i massor ska strykas, men även annat också.

Maken är på jobbet igen, en riktigt dålig julhelg i år om man pratar ledighet. Nu är det igen som vanligt. Aktier att kolla, jag funderar på att sälja av. Siare språkar om att kurvorna är samma som på 30 talet. Börsen kommer att rasa helt. Eller så siar dom så, för att köpa Aktier på rea. Sålde av en del förra vecka, har en del pengar att spendera på Aktier. Men just nu, säger hjärtat nej. Jag vet hjärtat ska inte vara med i de sammanhangen, men här gör det så.

Stor Panda och Liten Drake boken säger idag. Var modig, man vet aldrig vad ett nytt möte har med sig.

Tacksamhet.

  1. tack för att jag vaknade upp till ännu en dag
  2. tack för att livet är så som det är just nu
  3. tack för alla människor i mitt liv.
  4. tack för att jag har förmånen att vara så som jag är. Det gör att jag är mitt bästa jag.
  5. tack till livet, tack för allt som kommer in i mitt liv.

Nej om det ska finnas en tillstymmelse att jag ska hinna med, att ta bort julen så måste jag börja nu.
Idag är första dagen, på resten av våra liv. Just nu gäller och just nu är nu, inte igår och inte i morgon. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.