2022 inte bara ett skit-år, men massor av tråkigheter i världen.

Årets Julstrykning klar för denna gången, Det är bra, när jag gör det direkt. Nu är det klart och upplagt på hyllan, tills jul 2023. Härligt att börja dagen med massor av energi. Här är allt fixat tills vi åker iväg. Hinner till och med att sitta här, i lugn och ro. Härligt så här skulle varje dag börja. Fast det är klart, jag har inte strykning varje dag. Så roligt är det inte så att jag skulle vilja göra det, varje dag. Sista dagarna, på året. Hur har det här året varit, om jag på riktigt funderar? Här hemma säger vi, att det varit ett skit år. Sjukhusbesök för många i familjen. Stora sonen tre gånger, två eller tre gånger med ambulanskörning och inlagd i en vecka åt gången. Hemma sonen sjukhus och ambulanskörning två gånger. Mamma ramlade, fick leva sina sista dagar i en dimma. Mamma dog, jag hann ner och träffa henne, de sista timmarna hon hade i livet. I dom där sista timmarna, bor så mycket tacksamhet i. Tack mamma, för att du väntade med dina sista andetag, tills jag var där. Vi fick några timmar ihop, du och jag.

Min lilla mamma. Inte gråta nu, Carina, du har sminkat dig. … Försent lär få göra om mitt ansikte, eller bättra på det för tårarna rinner. Ännu gör dessa tårar ont, fast jag vet att mamma har det bättre nu. Bättre än då när hon låg där, på sitt rum och inte kunde tala. Lilla mamma, om du visste hur många tankar på gott och ont, jag tänkt på.

Många smaker, många minnen och speciellt ett minne en nyårsafton. Då jag hade en kompis hemma, vi lekte med barbie som vi alltid gjorde. Då smög du dig in i rummet, med julmust och nonstop i en skål. Jag minns fortfarande, hur gott dom där chokladpistillerna smakade. Minns min kompis ord, om att jag hade en sådan bra mamma. Jag blev stolt av själva stunden. Men minns inte något mera. Jag minns första dagen jag skulle gå till skolan, mamma var med mig. Mamma, du hade gjort dig fin, även då kände jag stolthet över dig, mamma. Jo du mamma, det finns bra stunder jag minns. Det är dom bra stunderna, jag fokuserar på. Dom där andra, är inte något att minnas. Dom lägger jag på hyllan till sopstationen.

Här var mamma ung och jag ännu yngre. Ibland undrar jag, vad som bodde i den lilla flickans tankar. Vad hade hon för drömmar? Mera än att hon ville sjunga och rita? Jag tycker mig se nyfikenhet och glädje i kortet.

VI har lagt om taket, är en bra sak som hänt i år, Vi har fått bergvärme, även det är bra. Men Kamin, jag säger bara Kaminen oj oj oj…. den går inte av för hackor. Kaminen skulle kunna göra ett helt inlägg, som inte någon orkar läsa. Om hur bra och nöjd, jag är med den. 19 Års väntan är över. Nu står den här i källaren och värmer mig och mina tankar. Fast inte just nu, värmen från igår sitter kvar.

Ukraina, Skam, omodernt och rent ut sagt vidrigt. Inte själva landet Ukraina men, det ryssen gjorde och gör. Fult ord i massor, När jag skriver det här, känner jag hur vreden i mig bubblar upp. Hade den där fult ord, vill inte ens ta hans namn i min mun. Varit här så hade jag spottat på honom. Eller han är inte ens värd att spottas på. Bättre att radera bort allt som har med fult ord namn, att göra.

Ukraina, känns hemsk att bara se på. Vi lider med er, men det hjälper inte. Jag beundrar erat mod, er tapperhet och er kraft. Vilken tur att ni har en sådan stor ledare. Måtte detta krig få ett stopp. Måtte detta krig sluta nu.

När ska det ryska folket vakna? Vilken skam ska inte dessa invånare, känna sedan när kriget är över? Rysslands medborgare, vakna!!! Ställer er upp och visa er avsky, för detta krig. Var inte en tyst massa, var inte dom som ser på. Säg ett och annat och kräv att kriget slutar, Att det slutar nu.

Nää 20 22 har varit ett värre år, än dom som var innan. Jag trodde Corona tider var det värsta, men så fel jag hade.

Något som är väldigt bra som hänt 20 22, är vår lilla tösabit, min skapare vad jag tackar för att Universum, sände henne till oss. Jag känner en stor tacksamhet över att hon finns och finns i våra cirklar.

Lillkillens alla bra prestationer som vart hur stora som helst, är också sådant som varit bra, med detta år. Herre min skapare, den där killen han kan gå hur långt som helst. Snart, jätte snart är han så vuxen, att han är en vuxen ung man. Som klarat Gymnasiet med bravur. Jag är verkligen imponerad, över hans kraft och ork. När han går ut ur gymnasiet, har han redan jobb. Alltså sicken kille, han är verkligen grym, på att välja bra saker, för sig själv.

Visst ett skit-år har det varit, men det har funnits bra saker i skitåret. Lillkillen och tösabiten igatan säger jag. I gatan vad det skimrar om dessa, i mina tankar Just nu.

Nog för nu.

Stor panda och Liten Drake. James Norby

Citat:

” Jag har inte tid att titta på blommorna just nu´´ säger Liten Drake.

” Ännu större anledning att titta p dom ´´ sa Stor panda.” Och dom finns kanske inte kvar i morgon.´´

Det säger mig stanna upp, se mig omkring, reflektion, stanna och begrunda.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook