Första dagen ….

Idag när jag vaknade, hade jag haft en dröm där jag hela tiden hade tanken. Idag är den där första dagen, på resten av mitt liv. När jag vaknade följde tanken med mig. När jag steg upp ur sängen, var det första gången på resten av mitt liv som jag satte ner fötterna på golvet. Första gången på resten av mitt liv, jag tryckte igång kaffemaskinen. Allt jag gjort till och med nu, är det första gången på resten av mitt liv. Jag sitter här och trycker ner mina tangenter och skriver i bloggen. Varje andetag är första gången på resten av mitt liv. Tänka sig för första gången på resten av mitt liv, sitter jag här och skriver. Då vill det ju till att skriva så som tankarna far.

Fast kanske inte, då hänger ni inte med. En eld brinner, kaminen är fixad och som alltid är det första eldmästaren som tänt den. Första eldmästaren är jag. Igår pratade jag med en vän. Vi pratade skit år. Hennes bil hade gått sönder och nu blir det att köpa en nyare. Inte så roligt, men det är sådant som händer. Vi kom i alla fall överens om att detta är ett skitår. Ett år där det blev värre, än förra året. Jingsa ska jag inte, så jag skriver inte mera om det.

Nu är det nya tider, snart alldeles i närheten ett nytt friskt år. 2023 tänk vad åren går. Det tyckte man inte som liten. Nu springer dom förbi. Jag skulle vilja stanna tiden, eller vill jag verkligen det? Tänk om tiden skulle stanna i en stund, där det var mindre bra. Då vill man att tiden ska vara där borta. Nej, det är bättre att vara här och nu. Då tenderar alltid problemen att vara där borta i framtiden och gårdagens problem är förhoppningsvis löst eller närmare en lösning.

I alla fall sitter jag här, den här första dagen på resten av mitt liv. Vad ska jag fylla dagen med idag? Vad kommer dagen att föra med sig? Kommer jag välja mindre bra eller mera bra?

Idag kollade jag en film med Kay Pollak. Jag verkligen älskar hans tankesätt. För varje gång mer och mer. Det han säger är så sant. Jag har ansvar och min största uppgift i livet, är att göra mig själv lycklig. Det är ingen annan som har den uppgiften, utan det är min.

Jag kan välja mina tankar, mina tankar är min egendom och jag har ansvaret över dom. Jag kan genom mina tankar, välja olycka eller lycka. Går något sönder, är det för att universum vill att jag ska antingen välja något annat eller välja bort. Men jag kan villigt erkänna att det ibland är riktigt svårt, att välja att inte ha olycka. Vissa dagar är det svårt att välja lycka.

Men idag ska jag göra ett ärligt försök, med att välja lyckan. Idag är första dagen på resten av mitt liv. Idag var första gången, på resten av mitt liv. Jag gick ner i källaren och hittade den lilla roboten, intrasslad i garn. Jo stunden säger mig igen, att jag måste vara mera noga, med att lägga mina garner i korgen. Jag ska villigt trassla ur den, när jag skrivit klart inlägget. Jag ska träna mig mera på att vara tålig, inte klippa sönder garnet. Kanske, tänka sig, kanske är detta den sista gången, jag tränar mig på att trassla ur garn ut roboten. Man vet aldrig.

Igår skulle vi tagit ur kalkonen ur kylen. Det glömde vi. Men så här den där första dagen på resten av mitt liv. Kom jag på det när jag vaknade. Jag tog ut den och la den på diskbänken. Där får den ligga en stund så att den får en chans att tina upp inför morgondagens middag. Nyårsmiddagen ska bli till. Kalkon brukar man kanske inte ha till Nyår, men i år valde vi det. Förrätten är svår, det är många i vår familj som gillar olika. Jag misstänker att vi får göra olika förrätter. Men vad gör det, ibland gillar man olika och vi är en familj där vi gillar olika. Efterrätten är som vanligt en färgkombination av olika färger. Ska bli kul att fira nyåret. 2023 vad för det med sig? Vad kommer jag att lära mig då? Det ser lite nattsvart ut om man läser tidningar och nyheter men det är där borta i den stora världen. I min lilla värld vad har 2023 med sig då? En hiskligt dyr elräkning, Jo det kan vara så. Men det ligger där borta i framtiden. Det är problem vi tar då. Jag vill ha nära till skratt nu som då där borta i framtiden. Jag vill kunna välja lycka oftare än jag väljer olycka.

Nog dravlat för idag.

Vist är naturen otrolig!´´ sa Liten Drake. Ja, det är den ´´, instämde Stor Panda.

``Men vi är lika mycket en del av naturen, som träden eller spindeln och precis lika otroliga´´..

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Vill passa på att önska ett gott slut och ett Gott Nytt År! Hejdå 2022 och välkommen hit 2023.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook