Nytt projekt med att bidra till miljön.

Idag, blev det inget bad. Har sovit dåligt, pga värk. Imorgon kommer det inte heller att bli något bad, då ska jag ta katten till veterinären. Han ska bli en kastrat, så han håller sig i området här hemma. Han ska även öronmärkas och han ska få vacciner. Den lilla plutten börjar bli stor. Idag är han sex månader gammal. Idag ska jag bjuda honom på hans favorit rätt, för att fira hans födelsedag. Han gillar Mjuas sill mjukmat.

Morgonen har gått åt till att ta hand om tvätten. Strukit lite, fixat med ved, och fixat med tvätt. Veden var dumt att fixa med det, visste jag redan innan. Då tar ryggen och benen stryk. Tänka sig, det gjorde dom i dag också. Men det är så fint, känns så härligt när veden bor i vedstället.

Aktiekursen, börsen gillar dagen. Riktigt roligt att sitta och titta på de blåa siffrorna. Det säger mig att allt inte är så nattsvart, som dom förutspådde.

Jag tänker ta nya tag i vikten, läste på biverkningarna av min medicin att man går upp i vikt. Halloj, vad jag vilade mig i dessa ord. Vilket gjorde att jag lät en choklad, kanske en till och en till slinka ner i munnen. Dom där sista chokladbitarna, var kanske inte ens god. Men orden jag läste, visade sig självklart, I att ja, du, Carina dom orden du läste, dom var verkligen sanna. Hm, inte hade dom varit det, om jag inte hjälpt dom lite på traven.

Så här blir att följa WW igen. Nu är det slut på min hjälpsamhet i sanningsförtydligande. Visst December är svår, det finns så mycket gott och glöggen, jag gillar så mycket, är så god. Eftersom jag dricker saftglögg är den ju lite extra sötad. Nej, här blir det att ta tag i det som ska ta tag igen. Tänker att det ändå får bli en födelsedagssemla, då jag fyller år på lördag. Men det är det, som får bli. Kylskåpet ska igen lysa tomt. Tomt på grädde till sås, tomt på godsaker som är onödiga. Här får bli dipp med grönsaker igen. Jag gillar ju egentligen det. Dom goda ostarna ska bo kvar i affären, ett tag. Dom får vi fira med, då vi åker ut på husbilshelg för första gången. Det gick så bra förra året, det ska gå bra i år med. Nu är det sparkrav, som betalar sig i minuskonto, på vikten som ska till. Inget nyårslöfte, utan återigen till ordningen. Jag gjorde det så bra innan, jag kan göra det lika bra igen. Kanske får jag kämpa lite extra, med tanke på tabletterna, det vet jag inte. För jag köpte konceptet och hjälpte orden bli till sanning.

Nej morgonen är över, mina ord får sparas till ett annat inlägg, ska upp ur källaren,se vad jag kan göra för att bidra till miljön. Har läst om att man kan göra, eget maskindiskmedel. Detta med lite salt, bikarbonat och några droppar diskmedel. Sköljmedlet byter man ut mot 12% ättika. Jag tänker att det är att bidra, kanske till och med så sparar jag en krona eller två. Det vet jag inget om. Men miljöpåverkan, den blir nog till om vi diskar i salt och bikarbonat, i stället för maskindisktabletterna. Dom vet jag inte, vad dom innehåller. Ännu ett sätt att göra något här hemma, för miljön. Ingen kan göra allt men, vi alla kan göra något. Mina något, börjar bli många nu. Servetter av tyg, har slutat köpa hushållspapper och servetter, av papper. Sparar på energi, genom att släcka lampor, bergvärme, och tvätta fulla maskiner. Tänker på bilkörningen, behöver jag ta bilen, måste det göras nu? Bivaxdukarna, istället för plast. Därtill ska jag nu lägga till diskmedel, som jag gör själv. Känner mig lite stolt över mig själv. Ska sträcka på mig, jag kan säga att jag, jag bidrar.

Nu behöver jag sträcka på mig, av andra orsaker också. Min rygg säger nu räcker det, med stilla sittande. Måste få till att köpa det där skrivbordet, som går att stå vid.

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Idag är första dagen på resten av våra liv.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook