Tid är bokad.

Hurra jag har fått tid till Röntgen. Har varit vaken i natt flera timmar. När klockan närmade sig halv fem gick jag upp. Hade ont i mina ben. Hade planerat för att bada idag, men ovädret och jag med mina onda ben, bestämde att det får bli en annan dag. En dag när vägen är mera körbar, mina ben är mera att bada med.

Istället gick jag ner till tvättstugan, hängde upp nattens tvätt. Strök lite servetter och handdukar. Därefter blev det blommor som blev avtorkade med såpvatten. Inte på grund av löss, utan pga av damm. Nu sitter jag här nere i källaren. Har tänt en eld i kaminen, laddat två termosar med hett vatten, i fall det blir strömavbrott. Dom varnade för det på tvn igår. Dumt bara att jag inte har pulverkaffe. Men det blir en anledning att dricka te i stället.,

Jag blev så glad, när jag såg i Kivra appen, att röntgen är tidsbokad. Men jag behöver ta mig till GBG, ska vara där halv åtta på kvällen. Efter det vet dom i alla fall hur dom bäst kan hjälpa mig, hoppas jag. Idag blir det en seg dag, sitter här i pyjamasen, den är så mysig att jag kanske inte ens byter till kläder idag. Jag och lilltösen fick var sin av min maken. Min var en tidig födelsedagspresent. Jag har inte tänkt mig ut och kanske ska ha en dag i filmens tecken. Ta hand om min rygg och bara vila. Just det där med vila är lite svårt för mig kanske men jag ska ge det ett försök. Min rygg och mina ben, behöver vilan.

I förrgår gjorde jag mitt egna maskindiskmedel. 2 delar bikarbonat och 1 del salt. En tsk av blandningen i facket på diskmaskinen tillsammans med 2 droppar diskmedel. Funkar perfekt. Disken blev lika ren som när det är maskindiskmedelstabletter. Bikarbonaten kostade 13 kronor, saltet vet jag inte. Är nog en 20 omgångar jag blandade, ska ge det en chans, innan jag bestämmer mig. För att göra mera eller köra med de vanliga tabletterna. Tänker inte så mycket på kronorna, mera på miljön. Det ger mig en varm känsla i kroppen när jag gör små, små saker för att bidra. Igår sa lilltösen men Carina, du går verkligen in för det här med miljötänk. Räcker det inte snart? Mitt svar blev, nej det räcker inte, jag ska göra vad jag kan för att bidra. Även om det är en droppe i havet så är det ändå en droppe. En droppe som räknas. Är vi flera som gör våra droppar i havet så blir det många droppar som bidrar.

Maken kollade elförbrukningen. Han berättade att det blir inte något större, än vi annars har. Kanske en tusenlapp eller två. Det är inte så farligt, det går ju att få ihop. Vi har varit redigt duktiga, på att spara på elen. Här är vi noga med många saker, vi släcker, vi tvättar och diskar på nätterna, när det inte är så många som använder el. Jag stänger av kaffemaskinen när jag gjort min kopp med kaffe. datorer stängs av när vi inte använder dom. Jag använder min något timma just nu. Men jag behöver göra mera, med elen känner jag. Inte för att spara kronor, utan för att bidra och inte förbruka en massa el. Jag har funderat på det här med tv tittandet. Tv drar el, vi är många som sitter runt om i vår land och kollar tv. Kanske ska jag titta på den lilla tvn, den måste dra mindre ström än den stora. Eller går jag för långt nu? Tänker jag rätt? Det får jag klura på…..

Lev idag just nu, igår finns inte längre här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook