De fröer vi sätter idag….


Här är det snö i massor, maken var ute och skottade nu på morgonen. Jag misstänker att när han kommer hem igen, då är det att skotta igen. Igår när han kom hem från jobbet, var det att skotta innan han kom upp på uppfarten. Den mannen, han skottar och skottar. Jag tror att han gillar det.

I natt har jag i alla fall fått sova en stund. Värken i rygg och ben, är mera uthärdlig. Nu på morgonen fick jag för mig att plocka in tvätt, fixa några blommor och tända ljus på övervåningen. Har även värmt vatten i två termosar, om i fall att det blir avbrott i strömmen. Idag är det underställ som gäller, igår vart det pyjamasen, hela dagen. Stakars maken sicken fru han har. Men jag fryser, vill inte frysa hela dagen. En klänning på, så ser jag ut som min mormor. När hon hade sina förklädsklänningar. Vad är jag för en människa? Vad är jag för en fru? Men jag gillar bekvämt, jag gillar att ha det så där lite mysigt. Dessutom ska jag inte gå någonstans idag, Då får man se ur som jag vill. Maken han får stå ut. Nå ja har i alla fall fixat till ansiktet och skämt bort mig med mina härliga krämer. Det gjorde jag inte igår.

Just vid den här årstiden, brukar jag få för mig att ta hand om mina kropp. Igår innan sänggåendet tog jag på mig mina silikonstrumpor, dom hade jag preparerat med olivolja. La mig på spikmattan och njöt en halvtimma, innan jag skulle sova. Eftersom fötterna var fulla med olivolja, fick strumpor bo på fötterna under natten. I morse när jag tog på mig smörjde jag in mina fötter. Nu mår dom bra, riktigt bra. Det är så jag tar hand om min kropp på riktigt, mattan gör att jag slappnar av, blir dåsig och fötterna mår bra av oljan. Mina fötter är känsliga, har aldrig haft förhårdnader. Skulle det finnas smulor på golvet så gör dom ont, när jag går på dom. Det gör att jag oftast har tofflor på mig.

Jag har börjat med WW igen efter julen. Det funkar bra, känns bra i kroppen när jag ser till att ta hand om min vikt igen. Lite svårare att gå ner, dom där fyra kg jag gått upp. Blir oftast bara några hg. Men det blir kg det med tillslut. WW appen är förändrad, vilket jag inte gillar. Gillade hur den var innan november. Men jag lär få vara tvungen, att lära mig det här med. Det funkade ju så bra första året, det ska bli ett år till med WW appen. Eftersom jag gått upp 4 kg, så är tyvärr viktnedgången just nu bara 13 kg.

När jag tänker på det, är det väldigt massa onödiga kg, jag gått och burit på. Onödiga slitage på kroppen, jag skulle kunnat vara utan. Om jag tagit hand om min kropp mera. Men sent ska syndaren vakna, vilken tur att jag vaknade tidigare denna gången, än innan.

Nu blir det all in med WW. Har du också lagt på dig några kg, så prova appen den funkar och maten är väldigt god. Den ger inspiration i sina recept, är enkelt att lägga till maten så att du ser vad du stoppar i dig. Dessutom så finns det forum, där du får tips och idéer, även hejar rop som sporrar. Jag har provat många appar innan men WW, är det som fungerar för mig.

Min dotter började med den i höstas, har nu fått tillbaka sin kropp som hon hade innan hon blev gravid. Hennes son är 4 år. Hon är 27 år idag. Även sonen och sonhustrun har provat den, Dom är riktiga inspiratörer, dom är så duktiga på att följa programmet. Dom har gått ner massvis med kg. Kostnaden är väl värda pengar i livsmående. Må bra känslorna, kommer med nedgång av kg. När jag ser kort för ett år sedan till nu, blir jag så glad över hur kroppen och ansiktet ser ut nu från då. Här finns länken till att börja. WW Viktväktarna Varför vänta till sedan eller i morgon. Gör det nu, det är då det händer något.

Sedan och i morgon kommer kanske inte att bli av. Då glömmer man av den där känslan man hade, motivationen rinner ut och man går i samma fotspår.

Lite fel bild men det var den som tilltalade mig mest idag. Det är dumt att skynda men, vi ska göra det vi ska idag, i lugn och ro. Sätter vi frön idag, växer dom till sig i framtiden.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu är det som gäller. Det är just nu som vi kan göra något som påverkar framtiden.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.