En vacker födelsedag blev det.

Igår hade jag en verkligt trevlig födelsedag. Jag skulle köpa höj och sänkbart skrivbord. Men maken, han bestämde sig för att han skulle beställa och betala det. Nu får jag mera skrivbord, än jag förtjänar! enligt mig. Ett jätte fint höj och sänkbart vinkelskrivbord, kommer jag ha som min arbetsplats här hemma. Jag får till och med plats, med min ritplatta på bordet. Nu är inte det en elektronisk sak. Utan en mackapär som man har när man ritar, med papper och penna. Vi åkte till stan igår, för att köpa alfafrön. Jag gillar groddar, dom jag hade vart sista odlingen igår. För någon vecka sedan odlade jag årets första sådd. Det är så gott att ha alfagroddar på mackan, tycker jag. När vi var i stan, träffade vi min bror och hans två barn. Min brorsyster hade gjort två fina drick underlägg som vi har på våra platser på bordet.

Jag blir glad av dom där två underläggen, som Lill fia var så stolt över att hon ville lämna över, som present. Jag tycker dom är urgulliga. Min Kära fina lillebror han som är den bästa lillebror, man kan ha, hade med sig ett PS4 till oss. Hur gulligt va inte det. När vi kommit hem och lillgrabben hade installerat det, frågade lillebror hur det gick. Jag förklarade att vi köpt den där online grejen men jag visste inte riktigt, hur det funkar. Min bror är född med den nog största portion med tålamod. Jag tror han satt i sin ende i telefonen med mig, instruerade mig hur man gör. Han gjorde detta i över två timma. Jag berättade till och med för honom, att jag var grymt imponerad, av hans tålamod, hur orkade han. Jag fattade noll, när han förklarade, hela tiden fick vi börja om, för jag tryckt på någon knapp lite för fort. Han sa lugnt, tryck på ps knappen, gå dit, använd x knappen eller o knappen. Gör si och gör så. När jag frågade om hans tålamod. Sa han, du, det var inte du som hjälpte mamma, med datorn. Jag är van, fortsatte han. Ja jag är i alla fall grymt imponerad, av hans tålmodighet i att förklara, samt att ibland få börja om, för att jag vart för impulsiv. Nu har jag laddat in en del spel. Jag gillar racer spel, att jag skriver sent idag, beror på att jag spelat racer spel hela morgonen. Lär bli en del sådana spel till. Tösabiten vill spela något annat spel, som vi också har laddat in. Jag vet inte om jag ens sa tack till min bror, jag hoppas verkligen att jag gjorde det

Spelet får vara i rummet där uppe, det får duga med den lilla tvn. För jag vill kunna titta på film, även om någon vill spela. Film vill jag titta på i källaren, där myser man mest med en film, nära kaminen. Är kaminen tänd blir det extra mysigt. Tänd jo, den där kaminen är allt tänd allt som oftast. Det brinner allt en eld i den redan nu.

När vi kom hem från stan i går, stod det ett fint inslaget paket på mitt sovrumsbord. Det var från stora sonen. Den där stora hemmavarande sonen han vet vad jag älskar, han hade varit och köpt belgisk choklad till mig. Den var guda god. Jag fick bestämma maten igår, sa maken. Vad sägs om tacos fortsatte han. Då råkade vi gå förbi en frysdisk med hamburgare. Jag gillar inte Tacos.

Helt ut det blå, sa jag, nej jag vill ha hamburgare. Nu är inte det heller någon större favorit. Men när maken gör dom med alla tillbehör, är det faktiskt riktigt gott. Då finns det massor av grönsaker, stekt och rå lök, bacon, stekt ägg och annat gott. Dagen till ära igår, hade han gjort egengjorda pommes som han kört i airfryern.

När lillgrabben kom hem, hörde vi från hallen frågan. Vad blir det för mat, maken svarade att det har födelsedagsbarnet bestämt. När lillgrabben kommer ut i köket och ser hamburgare, så säger han Nej, det kan inte hon ha bestämt det hade hon aldrig gjort. Jo jag gjorde det, i en vild panik över att det skulle bli tacos. Middagen var faktiskt riktigt god. När man sedan slipper göra den själv, är den till och med Lite extra god. Semlan, semlan den åt vi igår till kvällen. Äter man inte semla så ofta så blir dom särskilt goda.

Tacksamhet,

  1. Tack för att dagen i går blev så bra. Det var riktigt trevligt att fira födelsedag.
  2. Tack för att jag vaknade idag. Tack för en fin mysig morgon.
  3. Tack för att jag har allt det där, jag kan önska mig. Människor som jag bryr mig om.
  4. Tack för allt livet för med sig, både gott och ont. Man behöver båda för att veta vad som är vad.
  5. Tack livet, tack för att jag lever.
  6. Tack för att jag tycker mig fatta bra beslut för mig. Det visar dagens bild i sina ord. För jag är precis där jag vill vara just nu. Jag vill ha det så här härligt, lugnt och skönt i mitt liv.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och just nu är just precis nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook