Få in rätta känslan.


Godmorgon, ibland behövs yttre attiraljer till för att känslan ska flytta in. Har ni sett den nya designade sidan. 2023 jag gillar hur sidan blev med det nya. Känns mera ren mera lay back, ren och tydlig. Eller så är det bara nytt, annorlunda och just den känslan, som gör att jag gillar den här nya looken i bloggen. Kortet högst upp, är det en kollega till mig som tagit. Då vart det en härlig kväll på jobbet. Det kommer en sommar, då är det igen härliga dagar.

Just nu har jag tänt i kaminen, tänt lite ljus här nere i källaren, för att få fram lite mera stämning i mig själv. De yttre attiraljerna gör känslan inom mig mera mysig, inte så nedstämd och mera stå upp, stå rak och gå framåt. Gå framåt, Just nu vet jag inte vad som är fram och bak. Jag har på något sätt hamnat i en dimma, en tjocka som gör det svårt att se. Känslorna är med mig och rör runt. Men det är det som är livet, allt kan inte vara rosa skimrande alltid. Det gäller att stå ut, försöka se vad som är vad. Försöka ta ett steg i taget.

Aranda låter i högtalaren, Ett riktigt bra band, tyvärr har dom aldrig varit i Sverige. Flertalet gånger har jag skrivit till dom, önskat att dom kommer hit. En dag vill jag se dom Live. Dom är grymt bra. Det är massvis med år sedan jag hörde dom för första gången, men det verkar som dom fortfarande tragglar på i USA. Bra är dom och deras texter talar till mig på ett härligt sätt.

Igår hade vi då ett litet Tacos kalas för stora hemmavarande sonen. Stora sonen med familj kom hit. Lilla söta Emilia Lilla Hugo den vildbattingen. Jag och min svärdotter hade igen intressanta samtal om skola, barn och diagnoser. Hon är så klok i sina tankar när hon pratar skola. Jag får berätta mina kunskaper inom ämnet, vi klurar tillsammans vad som är bra, när man gör bra saker för barn med NPF diagnoser. Hon gör så många rätt när hon tänker. Jag hade velat jobba just där hon jobbar, se alla dessa goda saker skolan gör för att det ska fungera.

Middagen igår vad god, inte något som jag var inblandad i. Inte ens diskandet efteråt. Maken stod för hela kalaset. Just den mannen går inte av för hackor, han är bara bäst. Och tänk, han den mannen, är min make. Hur blev det så? Hur kunde jag få en sådan omtänksam, kärleksfull make.

Maken bjöd på lite extra till det traditionella tacos tillbehören igår. Rivna morötter, Oliver, bananer, pizzasallad och de starka såserna har blivit ett tillägg på vårt tacosbord. När alla ätit var vi alla mätta. Till och med golvet som Hugo så omsorgsfullt, sett till att ge lite mat till.

Eftersom vi inte träffades förra veckan, då jag hade födelsedag fick jag tulpaner. Tulpaner för mig är det en början. En början på ett nytt år, en försmak av allt som kommer att hända nu. En längtan till våren. Nu står tulpanerna i vatten på vårt frukostbord. Dom står där och visar mig hopp om värme, sol och min perfekta längtan till att hitta tussilago.

Jag måste berätta att det där med stå upp när jag skriver, känns så mycket bättre. Ryggen gör mindre ont. Tankarna stannar kvar mycket längre, det är lättare att inte fastna i orden. Riktigt bra det här köpet. Jo visst en del pengar kostade det, men nu är det lätt att stå rakt upp, med axlarna avslappnade i rakheten i ryggen. Låta armarna vila på bordet, bara trycka ner tangenterna.

Jag ser att det börjar ljusna ute, Dammsugaren där uppe har på börjat sitt arbetspass, dags för mig att göra min dag. Innan det ryggonda, hade jag nu varit vid sjön och badat. Kanske, kanske vågar jag mig dit i morgon. Då blir inlägget skrivet senare. En fin dag önskar jag er. En härlig dag där ni får glänsa i er egen person och vara den ni är skapad att vara.

Tacksamhet.

  1. Återigen, tack för att jag vaknade i morse, tack för ännu en morgon.
  2. Tack för att gårdagens födelsedag blev så bra. Paketet med tröjan till sonen låg i brevlådan, tack för att den kom på precis rätt dag.
  3. Tack för att jag är den jag är, jag trivs med mig.
  4. Tack för att oron och allt som är nu ger mig vetskap om att livet är livet. Det gäller att känna efter, se vad som sker.
  5. Återigen, tack för att jag har så många fina människor i mina cirklar.
  6. Tack livet för allt, jag menar allt på gott och ont du för med dig. Det gör mig levande. Även det som gör ont.

Vad säger Stora Panda och Liten Drake idag?

Oavsett vad som händer, hur besvärligt det än ser ut, så går saker att reda ut. Tillsammans med alla runt mig, kommer jag gå rakryggad ur den här stormen som just nu känns. Jag kommer att gå ur den starkare, modigare och jag kommer att bli hel igen. Jag är redan på de första små staplande stegen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen, kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu i denna stund är det vi lever. Livet ska kännas och levas i just nu. Morgondagens problem går inte att lösa idag. Gårdagens problem är förhoppningsvist redan lösta. Är dom inte det så var tiden inte inne. Just nu gäller.

Just nu sjunger Aranda Satisfied . Jo just nu Satisfied är ett ord jag ska ta med mig idag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.