Hjältar och hjältemod.

Ett morgon bad är klart. Ett godmorgon till trädet är gjort. Hur många grader det var i vattnet, vet jag inte. Det jag vet är att det var kallt. Men helt underbart när jag satt i badstugan och tog på kläderna igen. Härligt, det var inte alls vad jag tänkte i morse när jag satt i stugvärmen här hemma. Nu står jag här vid mitt skrivbord kläderna är och om kring mig har jag en filt jag fått av arbetsgivaren för några år sedan. I högtalaren är det Sisters of mercy som spelar I want more. Jo I want more, det är lite jag det. Just nu är det värme jag vill ha därför är kaminen tänd för en morgon brasa som får värma upp mig. Jag vill att mina aktier ska rusa i höjden. Men jag nöjer mig med att dom sakta makar sig upp åt. Jag gillar när dom är blå.

Vill du har rätt, eller är du en hjälte? Hjältar behöver inte ha rätt i varje åsikt. En hjälte är någon som gör något för att situationen ska bli bra. Gör något utan att ha behov av att vinna. Gör något åt saker som blivit fel, gör om och gör rätt. Även om hjälten behöver böja sig i åsikter och åtaganden. En hjälte ber om förlåtelse, när det är den tiden. En hjälte gör det uppriktigt. En hjälte gör det för den goda sakens skull. En hjälte är där, när du behöver hjälten. Ger en hjälpande hand om det behövs, säger nej när det är det som behövs. Men en hjälte kan ändra sig, har inget behov av att ha rätt i allt. Har ingen prestige i att alltid ha rätt. En hjälte är medveten om att han eller hon ibland gör fel. Då backas det och väntar in ber om hjälp om det behövs. Att be om hjälp är inte en svaghet utan styrka i sig. En hjälte ger andra människor utrymme och tar inte plats bara för att ta plats. En hjälte har känslan av att duga utan att klättra på andra. En hjälte behöver inte priser och heder, han eller hon nöjer sig med att vara den som gör, ger och ber om.

Oj vad många tankar det blev om hjältar, i alla dessa ord. Vem vill jag vara? Hur skulle jag kunna leva upp till alla dessa tankar om hjältar. Vad har jag att jobba med? Varje situation behöver en hjälte. Ja varje situation behöver en hjälte.

Jag är just nu i en situation, där jag behöver vara en hjälte. Men just nu vet jag inte på vilket sätt jag, eller vad jag behöver göra för att vara en hjälte i situationen. Men en hjälte ska jag vara. Gråter en hjälte, jag tror att en hjälte kan göra det. Dom där tårarna måste ju gråtas även av en hjälte.

Cad säger Stor Panda och Liten Drake idag?

Ja, jag har inte heller en aning men, jag tycker inte det är jätte kul.

Tacksamhet idag.

  1. tack för att jag vaknade i morse till en fin morgon i stillhet.
  2. tack för att jag tog mig till badet. Man ångrar aldrig ett bad.
  3. tack för att dagen igår var så enkel att vara i.
  4. tack för samtalet jag fick igår. Det värmde mitt hjärta.
  5. tack till livet. Tack till allt som livet för med sig.
  6. tack för att jag vågar, vill leva just mitt liv.

Nej nog för idag, Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook