Flexibel

Idag får det bli ett kvällsinlägg. Dagen har varit upptagen med annat. Ett stads besök för inhandling och sedan ett möte. Mötet hade jag inte en aning om när jag åkte iväg i morse. Jag borde haft en aning för det var ett viktigt möte. Men inte jag inte. Jag hade missat det totalt. Som tur var så ringde den jag skulle ha möte med. Hon ringde några timmar innan mötet skulle till. Idag kan jag skryta med att jag är flexibel. Jag som behöver framförhållning och förutsägelse. Ställde om på en kvart när jag kom hem. Jag hade lovat mig själv lite kaffe innan samtalet med möte. Jag hade lovat mig själv lite kaffe och koll på aktier efter stads besöket. Det blev ett snabbt möte med soffan och kaffet. Sedan blev det att göra soppa som kan stå och koka några timmar. Jag älskar soppa, jag, tösabiten och äldsta hemmavarande sonen vi älskar soppa. Till de två andra herrarna förtret. Det blev en soppa med vitkål, paprika, och lite annat krafs som är för fult för att göra sallad på med för fint för att slänga. Guda god blev den om du frågar mig. Frågar du maken och den andra mindre soppsmakaren så var det väl en helt vanlig soppa. Lite grönsaker med buljong i. Men dom har inte förstått skönheten med en tallrik med varm smakrik soppa. Kanske kommer dom aldrig att göra det. Jag gör våra soppor för oss som tycker om det. Dom andra för äta om dom vill och vill dom inte så var utan. Ojdå, ett helt stycke om soppa. Hur blev det så?? Men soppa är inte att förakta. Näringsrikt, smakrikt och mättande.

Flexibilitet är ett vackert ord tycker jag. Flexibel är ett ord som ger mig tankar om att man ser lösningar, istället för hinder. Känns som ett ord som på något sätt är hjälpande, istället för stjälpande. Ett ord som ser till att saker blir till, på något sätt. I stället för att göra utifrån en mall och sätta upp regler. Nu kanske jag spånar mera än jag borde men, har jag en tanke i huvudet så blir det nästan lite nördigt när jag tänker på det. I vårt samhälle behöver vi flexibiliteten för att det ska fungera. När jag tänker på dagen hade det inte gjort något om jag igen återgår till det vinnande konceptet med Google kalendern och skriva in mötet när dom bestäms istället för att göra sedan. Sedan för mig brukar inte bli av pga glömskan. Nej här ska skärpas upp och göras rätt igen. Här blir att ta tillbaka en kunskap som jag glömt av att jag har. Gör nu med en gång, när det finns i minnet. Inte sedan för sedan finns inte i min värld. Nåja pga. av allas Flexibilitet idag, blev mötet av och det blev ett bra möte. Bra möten gillar jag. Vem gör inte det? HM, svårt att komma på någon som inte skulle gilla det.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag vaknade upp till ännu en dag idag.
  2. Tack för att dagen idag blev så bra, en riktigt trevlig dag.
  3. Tack för samtalet om möte, det gjorde att jag slapp att misslyckas.
  4. Tack för att jag har så många människor som jag bryr mig om i mitt liv.
  5. Tack för att vi kunde hjälpa till med det vi kunde idag. Sådant är viktigt för mig.
  6. Tack för att livet ger så många saker. Tack för det som är bra och det som är mindre bra.

Vad säger Stora Panda och Liten Drake idag?

Ja, det är inte att förakta det där med vänskap. Vänskap är att ibland sitta tillsammans och verkligen inte göra något alls, mera än att finnas till i varandras sällskap. Men jag tror även att det är något vi idag i dagens värld, är rädda för. Idag är vi så noga med att göra saker, vara något och visa vår omvärld att vi är och betyder.

Egentligen handlar det om att vi i oss själva, måste göra oss betydelsefulla för oss själva. Då tror jag att vi har och kan njuta av sällskap, genom att bara sitta där på en sten i tystnaden och njuta av sällskapet.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu, gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook