Att möta positivitet i vardagen.

Idag har det inte blivit något inlägg på morgonen, jag har varit upptagen med annat. När min upptagenhet tog slut så åkte jag till Överby för att inhandla tofflor till min sjuka man. Han frös så om fötterna. Klart jag åker och köper ett par gubbtofflor till honom. Fast han är ung enligt affärsbiträdet. Hon frågade om det var till någon som var ung eller gammal. Eftersom jag precis fått lära mig för en tidsedan att jag var gammal. (Doktorn hade ju en utläggning om att man inte brukar skriva ut tabletter på 1000 gr till äldre och att dom glömmer av mm. Just då när det hände tänkte jag men varför i hela tiden säger han det till mig. Sedan trillade 10 åringen ner och det blev klart för mig att okej, han menar att jag är gammal. Långt utlägg i just denna text.)

I alla fall så frågade expediten, om den som skulle ha tofflorna var gammal. Min fråga blev vad är gammalt. Hon tittade konstigt på mig, jag frågade henne om jag var gammal. Man såg i hennes ögon, att nu snurrade tankarna. Ja, du är ju inte precis pur-ung, men gammal är du inte. Nehä, sa jag då är toffelinnehavaren inte gammal. Fast pur-ung är han inte heller. Går han i rullator frågade hon. Mitt svar blev nej, han är yngre än mig.

Hon frågade om jag var medlem, när jag skulle betala. Vilket visade sig, att jag inte var. Jag brukar vara medlem över allt, så jag sa att jag får väl se till att bli medlem då. Då behöver jag leg, sa hon.

Jag svarade hm knepigt, då hoppas jag du är med i tiden.

Va sa hon.

Ja, se du, jag är modern vet du, jag har allt i mobilen. Jaha sa hon du menar Freja. Mitt svar, blev ja. Japp så modern är jag eller vi, sa hon. Hon skannade in, sa sedan att jag och hennes mamma fyllde år, på samma dag. Okej, sa jag, trevligt då ska jag tänka grattis till henne, (tjejen som jobbar på din skos mamma)Nästa gång jag fyller år.

Men va konstigt, sa expediten då. Du heter samma som mamma, hon heter också Carina. Jaha, sa jag, får jag fråga åldern på din lilla mamma. Antagligen är hon i samma ålder som jag då, för det vart just den tiden, man fick namnet Carina. Nej du är mycket yngre än henne, hon är -62a. Jag så mycket yngre är jag väl inte, det är lite samma tidsålder.

Jag blev medlem, betalade tofflorna och gick ut med ett leende och en bubblande glädje ur hennes butik. Stegen kändes lätta och ja ung är jag, men inte pur-ung. Känslan blev lättare, jag log emot människor jag mötte.

Just det här besöket gjorde mig glad. Sicken härlig expedit på Din Sko. Hela hennas person sprudlade om positivitet. Jag blev så glad, av hennes sätt att vara. Jag avundas dom som träffar denna härliga människa, varje dag. Hennes sätt gör att jag varit sprudlande glad hela eftermiddagen. Känner mig bubbligt glad, nu när jag skriver om henne.

Tänk om vi alla kunde vara så genomtrevliga, emot varandra, alltid. Då hade världen sett väldigt annorlunda ut. Måtte hennes arbetsgivare uppskatta henne, visa henne att hon är så himla bra. Arbetsgivare visar uppskattning via lönekuvertet. Hon borde få massor av lön. Nästa gång jag ska köpa skor, går jag självklart till just den butiken igen. Bara för att få en bubblande känsla av gladheter. Tack du underbara människa för att du, utan att veta om det gjorde min dag.

Ett inlägg om ett köp i en skobutik. Konstigt så många rader, bara för att expediten var så ur trevlig och positiv. Men är det inte så, det är. Just sådana där små möten i livet, kan vara underverk i just den där timmen, när man som mest behöver underverk. Tänk va bemötande gör. Jag vill vara en sådan där positiv härlig, människa som lämnar glad känslor, hos dom jag möter.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag vaknade i morse.
  2. Tack för att dagens uppgift blev gjord och klar.
  3. Tack för alla olika möten med människor idag. Vissa gjorde mig extra glad.
  4. Tack för att jag hittade dom där tofflorna till maken.
  5. Tack för att jag fick expedieras av en så härligt trevlig glad expedit.
  6. Tack Livet för allt som kommer till mig.

Vad säger Stor Panda och Liten Drake idag.

James Norburry är författaren och tecknaren till Stor Panda och Liten Drake.

Vi behöver ljus i våra egna mörker, hur liten låga det än är så är det ljus. Jo expediten var ljuset i mörkret idag. Men där va det inte en liten låga utan hon lös upp hela köpcentra. Var ljus i någons liv. När vi är det, vet vi inte vad som händer i den vi möter. Var ljus åt dig själv när lågorna inte finns.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook