Kebab ala Rymdgrillen på sent 80tal och tidigt 90 tal.

Idag vaknade jag kl 3.30. Dumt men värk i rygg och ben gjorde att jag fick gå upp och ta medicin. Det var flera veckor sedan jag gjorde det. Men nu blev det så igen. Börjar tröttna på att ha ont. Nåja, tabletterna verkade och det onda försvann. Men sömnen hittade inte till mig. Lika bra att göra sådant som annars inte blir gjort. Fixat till kattlådorna, lagt i och sedan hängt upp en tvätt. Gjort iordning en stek som ska bli Kebab om två dagar.

Den ska först få in alla smaker som bor i kryddorna. Kebab Ala Rymdgrillen, när vi körde den jag och min fd make. Fast nu har vi högrev istället för karré. Kebab Ala Rymdgrillen Ala mig och min fd man. Är att skriva köttet i skivor, låta köttet bada i en blandning av kebabkryddor och olivolja. Låt stå några dagar, så att köttet får in smakerna. Självklart ska köttet stå i kylen under tiden. Täck botten av en skål med olivolja och kryddor. Täck sedan botten med ett lager kött, ny omgång med olivolja och kryddor. Varva så tills allt kött ligger i skålen. Redan imorgon smakar köttet magiskt men, låter man det stå en dag till är det perfekt. Nu ska man ha en kebab grill. Det har jag inte men jag, tänker grilla det på grillen om jag får bestämma. När köttet är klart smörj brödet med Ajvar sås som du spetsat till med lite chili, Gurk-spad och salt och vanlig vitpeppar. Smörj brödet och lägg en matsked i botten av pitabrödet. Sedan är det bara att ladda på Lite Tsatsiki, kött, lök, tomat, gurka, sallad, peperoni, ny omgång med Ajvar-såsen och Tsatsiki, kött och allt det andra tills brödet är fullt på toppen massvis med Tsatsiki. Skivar du löken tunt och låter den stå med lite chili och lime så blir den gudagod.

Kebab alá rymdgrillen, då årtalet var 1989 till 1991 tror jag kanske var det till och med 1992. Vår kebab var känd, taxi, poliser och massa andra människor kom för att äta vår kebab. När vi hade vårt lilla gatukök, var det inte som andra kök. Vi hade dagens rätt som var allt annat än hamburgare och korv. Det var vanlig husmanskost som serverades till luncher. Ibland leker jag med tanken att starta upp något sådant igen. Men jag tror inte vare sig jag eller min kropp, skulle orka.

Det var jobb, jobb, jobb, när jag inte var i köket så åkte jag runt i gbg och köpte varor lokalt. Vi hade öppet mellan 11.00 till 23.00. De pengar vi tjänade, kunde vi inte göra så mycket med, för vi jobbade hela tiden. Men det var roligt, roligast var det när det kom försäljaren som ville prata med chefen. Var bara jag där så sa jag, men det är jag som är chefen. Då brukade dom säga men det jobbar en man här ibland, kan jag bestämma möte med honom? Mitt svar blev då, fast det spelar ingen roll om du pratar med mig eller min maken, vi kommer antagligen säga samma sak. Ibland var det så att dom ändå ville prata med maken, istället för mig. Vilket var dumt för jag hade förmodligen sagt ja flera gånger än min fd man.

Ja det var historian om Kebaben det. Ny dag nya möjligheter är möjliga, fast nu börjar jag känna att jo, jag borde sovit lite längre idag. Redan trött.

Tacksamhet idag

  1. Tack för att jag fick vakna upp till ännu en dag, fast det var lite tidigt.
  2. tack för att jag kunde hämta ut ny medicin
  3. tack för att jag hade så mycket energi i morse så jag gjorde något vettigt innan kroppen skrek på sömn.
  4. tack för alla människor som finns i mitt liv, låt livet vara snällt emot dom.
  5. Tack till mig själv för att jag är den jag är. Jag är det så bra.

Det får bli en gammal badbild idag, för jag har inte tagit mig till badet. Det är is på sjön och jag vågar inte sitta ner i badet. Jag vill stå. När isen är tjock blir det att jag bara skulle badat benen i så fall. Jag vågar inte heller hacka någon is och kan inte begära att mina badsystrar ska hacka i massor. Jag väntar tills isen igen är ett minne blott. Även om jag får vänta länge.

Vad säger Stor panda om dagen idag?

Är vi framme snart, frågade Liten Drake.

Stor Panda svarade och log. Det hoppas jag verkligen inte.

Det är ju oftast så att det är vägen till något som är upplevelsen och där bor förväntan. Vägen till något som är grejen. Jag skulle nog som Stora Panda lett och hoppats på att det skulle ta ett tag till.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook