Frihet är så mycket och olika.

En morgon vid sjön, en tidigt morgon och en sol som kämpade sig upp. Vinden kändes och jag fick leta en plats, där vinden inte fick plats. Bakom badstugan var vinden mera mild. Friheten kändes på riktigt, där jag satt, bland multnande löv och de kala grenarna på träden. Men våren är på gång, jag kämpar på med att känna skiftningarna i årstiden. Idag blev det att åka till sjön, i badskor. Jo, lite kallt, men känslan att bara stoppa in fötterna i sandalerna, är känslan av friheten. Känslan av att vara närmare våren än vintern. Jag vet att det fortfarande är vinter men snart, snart är vi där. Där ute i fågelkvitterirer och tussilagosafari. Vattnet var kallt, när jag tog stegen ut. Men kyla är något jag kan övervinna. Vattnet skvalpade idag, den stickande känslan i huden, då vattnet täcker kroppen är en härlig känsla. Känslan då jag går upp ur vattnet och kroppen kämpar på med att få värme är obeskrivlig. Hela kroppen fylld av adrenalin och endorfinerna simmar på och gör verkan. Den där härliga känslan att sitta där ute på bänken, torka fötterna torra för att ta på strumpor, omsluta kroppen med badkappan, på med benvärmare och vantar. Se hur solen smyger sig fram, gör något med kropp och sinne. Det är just så här, en härlig morgon börjar. Vi var många badsystrar som badade. Vissa var i längre än andra,

Igår åkte vi hem från Ulricehamn, tog svängen om vågen i Borås. Vi klarade vikten på husbilen, men hade jag gått ner en 40 kg till så hade vi kunnat haft full tank både i diesel och vatten. Nu hade vi fulltank, halv tank med vatten. Hade jag gått ner 40 kg, hade jag antagligen varit sjuk. Så det är inte ett alternativ. På vägen hem stannade vi till i Alingsås. Där fanns det en camping minns inte namnet, men det var vid en sjö. En stor parkering där vi stannade till, för att laga mat. Det är en sådan frihet, det där med att bara stanna till ställa sig och laga mat och äta precis vart man vill. Husbil är grejen för mig. En sådan frihet, i dessa stunder. Men jag ska inte sticka under stolen, med att det var skönt att komma hem. Packar ur bilen komma in, koka en stor kanna te. Sätta mig i fåtöljen och sticka på min tröja jag just nu stickar på.

Det är även en känsla med att stå här just nu, skriva här vid datorn. Här hemma nere i källaren, kolla in aktierna, skriva och lyssna på musik. Imorgon blir det inte något morgoninlägg, kom jag precis på. Jag ska vara farmor för lilla Hugo som har en ledig dag, från Dagiset. Då dagis är stängt. Ska vara där redan innan sju. Det blir inte något bad. Inte från fredag blir det bad, för på onsdag börjar jag igen att jobba.

Nu är det jobb tider igen. Jag har sett fram emot det i massor. Men saker som hänt på jobbfronten, gör att lite av glädjen har försvunnit. Känner mig nästan bestulen.

Just nu jobbar jag med tankarna, försöker hitta till den där glädjen, jag hade för några veckor sedan. Det ska bli kul att träffa mina arbetskamrater och dom som är på jobbet just nu. Men glädjen som bodde där innan, är borta. Det är bara jag som kan hitta tillbaka, till den känslan. Jag kämpar på, kanske försvinner den känslan av olust, när jag väl är på jobbet igen. Träffar alla mina härliga kolleger och de som bor hos oss just nu.

Tacksamhet

  1. Tack för att jag vaknade upp till ännu en morgon.
  2. Tack för den här husbilshelgen. Det var så avkopplande och mysigt med en kväll i husbilen.
  3. Tack för en fantastiskt fin morgon vid vår badsjö. Tack till alla mina fina badsystrar som gör morgonen mera härlig att vara i.
  4. Tack för livet och allt det för med sig.

Vad säger Stora Panda och Liten Drake idag?

Jo så är det, skavanker är kanske där men ändå kan saker och människor blomma och vara de vackraste tingen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook