Fortsättning tema Kärlek. Nu blir det kärleken till sitt själv, sitt jag….

I alla fall lite tankar att fundera på.

Kärleken till sig själv är en viktig relation som vi bör ta på allvar. Det handlar om att acceptera och älska oss själva för den vi är, med alla våra styrkor och svagheter. När vi har en stark kärlek till oss själva, är vi bättre rustade att ta hand om våra behov och förhållandet till andra. Vi blir mer självsäkra, mer respekterade och har en starkare förmåga att förändra vårt liv till det bättre.

Men att uppskatta och älska oss själva, är inte alltid lätt. Vi är ofta hårda mot oss själva, vi jämför oss ofta med andra. Det är viktigt att komma ihåg att vi är unika, att vi har egenskaper som ingen annan har.

Låt oss börja älska oss själva mer. Genom att lära oss att acceptera och uppskatta oss själva, kan vi bygga en relation med oss själva som är stark, positiv och som hjälper oss att nå våra mål och drömmar. Kärleken till sig själv är en viktig del av vårt välbefinnande, så låt oss ta hand om den och visa oss själva den kärleken vi förtjänar. Vi får först träna på det där med acceptans. Ett steg i rätt riktning.

Acceptera sig själv – En viktig steg i självkärlek

Acceptera sig själv är en avgörande del, av personlig tillväxt och självkärlek. Det innebär att ta emot och uppskatta dig själv, som du är, med alla dina styrkor och svagheter. Det kan vara en utmaning, men när du väl har accepterat dig själv, kommer du att uppleva mer tillfredsställelse och självförtroende. Acceptera sig själv handlar inte om att ursäkta dåliga beteenden, eller slappa på dina mål. Det handlar om att acceptera dig själv, med alla dina brister och utmaningar, men samtidigt sträva efter att bli den bästa versionen av dig själv.

För att acceptera dig själv, bör du först och främst sluta jämföra dig med andra. Jämförelse är en stor källa till oro, men även dålig självbild, så försök att fokusera på din egen resa och utveckling. Försök också att omringa dig med positiv energi, umgås med människor som stödjer och uppmuntrar dig, och sätt gränser för vad du är bekväm med och vad du inte är.

Det är också viktigt att ge dig själv tillåtelse att misslyckas och förlåta dig själv för dina misstag. Förlåtelse är en viktig del av självacceptans, så lär dig att rikta fokus på framtiden och vad du kan lära dig från dina erfarenheter. Till sist handlar acceptera sig själv om att ha en positiv inställning till dig själv och din livsresor. När du har accepterat dig själv, kommer du att uppleva mer tillfredsställelse och självförtroende, och du kommer att vara mer beredda att möta utmaningar och ta itu med livets hinder.

Det får räcka för nu i temat Kärlek. Nu kör vi.

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook