En riktig surkartstant är jag idag.


Söndag, vanligtvis brukar söndagar vara mjuka dagar här hemma. Nu är den mera hård. Jag vill hinna med saker som gör att veckan blir bra. Jag har skrivit inlägg som ska publiceras när jag jobbar. Igår var vi i stan och handlade grönsaker i orientaffären. Jag verkligen älskar den affären. Dom har allt. Grönsakerna är billiga och fräscha. Maken köpte bananer i fredags som kostade 50 kronor kg, igår köpte vi bananer för 29. Likadant med vindruvorna dom har blivit fasligt dyra men, för att minska gapet från fredagens dyrgripar, köpte vi billigare igår när vi var där. Från 50 kronor kg till 19 kr kg. Goda fräschare, än dom man köper på Ica och Citygross.

Helgen har gått åt till att tvätta för min del, tvätta städa köket och göra ny laddning med mysli. Igår i Orientstoren hittade jag honung med nötter i. Den blandade jag i myslin idag. Nu hade jag mera än honungen och nötterna i. Lite mandel, pumpakärnor, solrosfrön, havregryn och russin. Fast lite mera av sådant där nyttigt, som jag hittade i skafferiet. Nu finns det en ny laddning att ha till frukost.

Rensat ut i kylskåpet blev gjort idag. Vi lagar speciell mat till Äldsta sonen, sådan mat som han kan äta, när vi äter sådant som han inte gillar. Tydligen var det vi gjort denna gången inte ätbart, då är det bara att slänga. 25 år gammal är han och nu börjar i alla fall jag fundera på om det inte är dags för honom, att själv göra sin mat som han gillar. Dumt att jag står i timmar och gör mat som vi sedan slänger, för att det är något med smaken han inte gillar. Nä idag känner jag mig grinig, sur och förbannat trött. Ska gömma mig under täcket och inte vara anträffbar till övriga i familjen. Dom får klara sig utan mig. Jag ska ta hand om mina tankar och försöka hitta till mera mjuka snälla tankar. Ta hand om min sista lediga dag, innan jobb-dagar igen.

Ha en finare dag än mig idag. Det måste egentligen vara enkelt. Fast det känns ouppnåeligt för mig idag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu ska jag gömma mig och sura för mig själv.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.