Morgonens härligaste tid


En härligt härlig morgon blev det idag. Jag trodde i och för sig att jag bara skulle få stå och titta på, när mina badsystrar badade. Men när jag kom till sjön, så vart det öppet vatten. 1.8 grader i vattnet, tror jag att det var. Eftersom det legat is på vattnet har jag avstått från att bada. Jag är rädd för att stätta mig ner i vattnet och vill stå upp. Min rygg låser sig, om jag sätter mig ner eller åtminstone tror jag det. Den gjorde det en gång, det vill jag inte vara med om igen. Men idag vart det öppet vatten, morgonen var helt magiskt vacker. En fågel höll mig sällskap, innan mina badsystrar kom till sjön. Lite kort hann jag med att ta, på denna vackra morgon. Så vackert, så härligt att äntligen igen få bada.

Snart kan jag igen simma i sjön. I helgen jobbar jag, jag har fått en utmaning av de som bor på jobbet. Dom vill bada i sjön. Jag backar inte för ett bad, så badkläder och bad skor läggs i jobb sakerna i kväll. Här ska badas och utmanas. En enkel utmaning för mig och jag misstänker att jag vinner den. Nu är det kanske inte en tävling i sig, men varför inte. Jag gillar att vinna. Jag har varit ärlig och berättat att jag brukar bada på vintern.

Min sista lediga dag för denna gången, vilan har behövts. Kroppen värken i rygg och ben tar ut sin rätt. Det är jobbigt att stå ut med värk, men jag börjar vänja mig vid att det inte är som vanligt. Det har tagit mig tre månader, att lära mig stå ut. Lång tid jag brukar tröttna på bara några timmar, Röntgenplåtarna har visat artros i ryggraden, två diskbråck och nerver som ligger i kläm. Träning är det som rekommenderas. Kiropraktorn är inte så bra, sa sjukgymnasten inte böja eller knäcka för mycket i alla fall. Tyvärr tycker jag inte att träningen hjälper, nästa att det i stället gör mera ont. Nej, nog klagat av mig.

Såg att många läst mitt inlägg om ADHD, det gjorde mig glad. Det behövs skrivas om även om jag allt som oftast, när jag skriver om det, skriver samma saker. Men det är viktigt att vi syns och hörs. Det finns då en möjlighet att påverka, att saker blir mera förstådda. Det kan aldrig bli för mycket skrivet om ämnet. Jag tycker diskussionerna har tystnat lite för mycket. Eller så är det jag som inte läser, skriver och diskuterar det så mycket i just denna tid.

Nog för nu.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag vaknade upp till ännu en ny morgon.
  2. Tack till mig själv att jag tog mig till sjön, det gjorde morgonen magiskt vacker.
  3. Tack för att just denna dag är en ledig dag till. Jag och kroppen behöver vilan.
  4. Tack för allt vackert i min värld.
  5. Tack för att jag tog fram pennan igår och satt och ritade, när jag kom ner till skrivbordet idag och såg teckningen, blev jag smått överraskad över vad jag åstadkommit. Igår tyckte jag varför försöker jag ens.
  6. Tack till livet, tack för mitt liv, tack för att jag får andas och leva här och nu.

Lev idag, idag just nu. Det är här och just i denna stund vi lever och andas i. Igår är inte här längre och är bara ett minne. Morgondagen kommer först i morgon. Just nu har vi möjlighet att skapa vackra minnen i framtiden.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.