Tema Kärleken. Barn

Kärleken till våra barn – Den otröttliga kärleken i smått och stort

Kärleken till våra barn är en av de starkaste och mest omtänksamma formen av kärlek som finns. Det handlar om en otröttlig och evigt närvarande omsorg och tillgivenhet, oavsett vad som händer.

När vi har en kärlek till våra barn, är vi alltid där för dem, och vi gör vad som helst för att stödja och skydda dem. Vi uppskattar deras unika kvaliteter och möjligheter, och vi hjälper dem att växa och utvecklas.

Men att vara en förälder innebär också en stor ansvarighet. Vi kan ibland känna oss stressade, rädda eller utmattade. Men det är viktigt att komma ihåg att vi är den största kärleken i våra barns liv, och att vår kärlek kan hjälpa oss att ta itu med utmaningarna. Genom att vara närvarande, omtänksam och tillgiven, kan vi bygga en relation med våra barn som är stark, positiv och som hjälper oss att växa tillsammans.

Kärleken till våra barn är en livslång uppgift, så låt oss ta hand om den och visa våra barn den kärleken som de förtjänar. Kärleken till våra barn är inte att göra allt för dom, utan mera att göra det dom ännu inte klarar av.

Vilka uppfattningar vi har av oss själva, speglar och sätter rot i hur barn sedan ser på sig själva. Har vi uppfattningen om att alla andra är så mycket bättre, är det ganska så troligt att barnen kommer att ärva den uppfattningen om sig själv. Känslan av fattigdom, oavsett vad det är så är det känslor som vi speglar över på våra barn. Här gäller det att jobba med sig själv, vi vill ju att barn ska känna att dom duger, precis så som dom är. Då gäller det att du och jag som förälder duger för oss själva. Lever vi i destruktiva relationer så tenderar det att bli normala, vi sätter inte värde på oss själva och det är sådant som barn sedan ser och tror att det är så livet ska levas. Lever vi i relationer där vi blir slagna eller slår, då är det något vi lär barnen att det är så livet är. Döttrar hittar män som liknar deras fäder. Söner hittar kvinnor som liknar deras egna mödrar.

Kärleken kan vara att säga nej, när det behövs. Kan vara att säga nej det där klarar du. Nej du är bättre än så. Kärleken till barnen är en kärlek som klarar det mesta, när dina avsikter är goda. Barn gör inte vad vi säger utan gör det vi gör. Vi är modeller i barnens liv. Vi modellerar genom det vi gör och säger. Hur vi bemöter svårigheter, hur vi hanterar våra liv. Vår ekonomi, hur vi är i alla sammanhang i livet.

Det är viktigt att vi rustar våra barn för livet i alla dess skeenden.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar idag ger möjlighet att så frö för morgondagen. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook