Den lilla katten är en bestämd liten herre.


Ett inlägg för dagen idag. Hm har orden tagit slut? Det känns lite så. Kan det beror på att jag inte åkte till Sjön idag? Tror inte det. Men till sjön åkte jag inte. Jag var rädd för att stormen Otto skulle fällt träd på vägen till sjön. Nu vet jag inte om det blåst något värre här än vanligt. Det jag upplevde här var att lamporna blinkade till några gånger igår, inget strömavbrott utan bara blinkningar. Den kan inte ha varit så farlig just här, den där stormen Otto. Men jag tänkte en tanke om att jag får se hur mina badsystrar tog sig fram idag för att kanske prova på ett bad i morgon.

Morgonen har förflutit med tv spel, morgonkaffe och fixa till i köket. Det är riktigt mysigt att sitta i soffan och spela tidigt på morgonen. Nu kör jag bara racerspel men kul är det.

Solen skiner ute och vädret ser inbjudande ut. Idag tränade vi katten på att vara ute på altanen. Han är lite rädd för nästan allt. Han är noga med att altandörren är öppen så att han kan ha en reträtt väg. Under vissa stunder när det blir för otrevligt ute går han in genom dörren igen, för att i nästa sekund smyga sig ut igen. Han smyger med låg svans och rygg. Det ska bli kul när vi kan spendera mera tid där ute på altanen kanske vågar han sig då ut på gräsmattan. Jag tror vi fått en riktig liten fegis till katt. Fast han är ju inte så gammal ännu.

Han är bara 7 månader gammal. Då får man vara liten och lite rädd. Men det ska bli skönt när han vill vara ute och leka av sig. Då kanske tavlorna får hänga kvar på väggarna, blommorna stå fint på fönsterbänken och vi kanske inte behöver skydda fötter och händer när han är leksugen. När vi går och lägger oss vill han gärna leka. Då vill det till att packa in sig i täcket för att inte bli skadad. Han älskar att leka gömme under täcket och smyga fram och rivas. Fötter får vi snabbt skydda om vi vill ha dom kvar.

När jag bloggar vill han gärna vara med på ett hörn.

Det är roligt att ha katt, han har blivit som en familjemedlem men en bestämd lite herre när han är här på insidan. Han är snålsmakad och bara viss mat duger åt den lilla herren. Jag köpte dyrt foder i djuraffären och tyvärr är det inte lika gott som de billiga mindre bra fodret. När det gäller blötfoder är det bara ett speciellt foder som gäller. Allt annat foder vi köper äter han bara upp gelen av. Det går inte att vänta ut honom för han vägrar äta det. Igår skulle jag bjuda på leverpastej men det dög inte. Han är inte alls som vår gamla katt som åt allt han kom över. Nej det här är en lite mera finsmakare. När vi har lite fredagsmys med räkor och kräftor får man nästan stå upp och äta för han är först fram och ger sig inte om han inte får massor av räkor som han sedan leker med. Nä det här en katt som vet vad som smakar bäst och nöjer sig inte med mindre än så. Fast jag inser att det är vi som är bovarna i dramat. Vi har skämt bort den lilla stackaren och gett upp det där med att vänta ut. När vi äter frukost är han på bordet och vill äta med oss. Det hade vi bestämt innan att han inte fick vara på bänkar och bord. Den fajten vann han snabbt. Jag hade bestämt att han inte får klösa på möblerna det har jag gett upp. Vårt hem finns det nu synliga tecken på att vi är med katt.

Oj då, jag som inte hade några ord kvar, hm hade fel som jag så ofta har. Jag hade tänkt att skriva om arbetsgrupper och inga och någon som vi så ofta har som anställda. Det får bli ett annat inlägg ser jag. Jag måste ta hänsyn till mina läsare som inte vill ha milslånga inlägg.

Nog för nu, ha en fin Lördag. Ta hand om dig.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag fick vakna upp till ännu en dag.
  2. Tack för att jag verkligen tog hand om strykaretvätten igår. Nu är den ett minne och jag har igen strukna kläder att sätta på mig.
  3. Tack för en härligt trevlig ledig dag igår. Det behövdes.
  4. Tack för att även denna och morgondagen är lediga dagar.
  5. Tack för att jag har en blogg att skriva i. Det är så skönt att sitta här och bara skriva fast jag tror att orden är små och sparsmakade.
  6. Tack för att jag är mig så som jag är.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.