En dag, en dag där borta i gårdagen.

En stilla morgon här hemma. Kaffet i soffan och var nöjd med det. Inget bad, inget extra. Är trött, jobbet och allt annat här hemma tar ut sin rätt. Värken i ryggen gör sitt, jag känner mig sliten. Sliten efter bara några veckor på jobbet, efter så lång ledighet. Känner det svårt att få ihop livet. Svårt att få ihop fritiden till någon konstruktiv, när jag är ledig vilar jag och orkar liksom inte med det där andra jag vill göra. Mera än det nödvändiga. Har en längtan till att plocka fram målarsaker men känner att tiden inte finns, för att stanna upp och måla. Mest blir det lite kladd med blyerts.

Igår blev det en dag med Lilla Alfred, Lilltösen följde med och vi åt mat ute. Det var roligt att bjuda henne på mat, hon skötte sig så fint. Lille Alfred ville bara ha gröna ärtor och majs, han åt inte så mycket. Vi träffade på två poliser och Alfred trodde nästan inte det var sant, att han fick prata med poliser. En sväng in på Dollarstore, vilket inte var så överraskande. Vet inte varför jag ens går dit. Tösabiten hittade ett skärp, Alfred hittade massor men fick bara lite bad-bubblor och en tröja, Själv köpte jag lite duschkräm och hårschampo till familjen.

En stund på det lilla lek-landet där inne i köpcentret. Till en början var det okej, men efter en stund där inne kom det större barn, för att leka vilket gjorde mig nervös. Dom tog inte någon hänsyn till de små barnen, jag var rädd om Alfred. Han hade velat leka längre, men jag var rädd att de större barnen skulle göra honom illa. Tycker föräldrarna till de större barnen skulle varit föräldrar, visat sina barn hur man visar hänsyn.

På vägen hem från köpcentra åkte vi till min favorit affär. Där har dom konstnärsmaterial. Lillflickan gillar att rita och det vill jag uppmuntra. När man gillar att rita, ska man ha riktiga grejer att rita med. Vilket hon fick. Hon fick några pennor och ett ritblock. Jag tror till och med att jag lockade henne, till att gilla den lilla butiken. Hon hittade mycket där. Men eftersom det är riktiga rit och målarsaker så är det lite åt gången. Lite åt gången man får köpa, så att det inte blir tomt i kassan. Själv köpte jag mig ett nytt ritblock och ett grafikstick. Jag gillar att rita med dessa, dom ger och gör att det blir en tyngd i teckningarna.

Kanske kan ritandet göra att jag när jag är inne i det, orkar mig och ser till att få tiden till att måla. Jag mår så bra när jag är inne i min målarbubbla. När jag nu sitter och skriver om det så känns det som att det ska vara en riktigt stor duk som får bli mitt mål. Har en del som står och väntar på min ork.

Men som sagt just nu är det ritblock och blyerts. Har mitt lilla ritbord ståendes här vid datorn. Bara en halv sväng så är datorbordet ett ritbord med lyse och allt.

Nej känner mig låg och inser att orden här inte är så inspirerande. Dags att sluta.
Tacksamhet.

  1. Tack för ännu en dag att vakna upp till.
  2. Tack för att vi kom iväg igår jag och lilltösen, det blev en trevlig dag. Till och med soldattorpet besöktes i kylan.
  3. Tack för att vi tog oss lite tid till min lilla pärla av affärer där vi hittade våra ritsaker.
  4. Tack för att asså på riktigt tack för att vi har vår lilla tösabit här hos oss. Känner en sådan tacksamhet över att hon finns här hos oss.
  5. Tack för att jag har en ledig dag idag.

Lev idag just nu igår finns inte längre kvar, just nu är och finns. Imorgon är inte ens säkert att vi får. Just nu ska jag segla mig bort i mitt nya grafikstick och mitt ritblock.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook