Att skapa en bra dag.


För mitt välbefinnande är det viktigt att ta hand om min dag. Vara med i dagen just nu tillfällen. Jag vet inte hur andra gör mina dagar brukar börja med kaffe, sitta i soffan, göra inget alls. Oftast gör jag vid de första klunkarna kaffe visualiseringar om hur dagen ska bli till. Är det jobb dag blir det hur jag tar på mig min professionella rock, hur jag möter kolleger och ungdomar. Jag brukar visualisera hur jag möter konflikter med att lyssna respondera och ge uppmuntran i det som är bra även om det är en muntlig konflikt. Jag tror att jag ofta tänker MI i de tillfällena. Jag hör att du tycker att….. vilken bra tanke du hade om just det, det du säger är viktigt och jag tolkar det som att du verkligen bryr dig om att det ska bli bättre. Det brukar vända vilken kommentar som helst. Nu var det inte jobb, inte MI inte konflikter jag skulle skriva om utan mera om att skapa en bra dag.

Att ta hand om dagen är något som vi alla borde sträva efter att göra, eftersom det kan ha en positiv effekt på vår hälsa och välbefinnande. Genom att fokusera på att ta hand om dagen, kan vi också öka vår produktivitet och förbättra våra relationer med andra. Här är några enkla tips som kan hjälpa dig att ta hand om dagen:

 1. Skapa en rutin: En av de mest effektiva sakerna du kan göra för att ta hand om dagen är att skapa en rutin. Genom att ha en fast tid för att vakna upp, äta frukost och göra andra dagliga aktiviteter, kan du ge din dag en struktur. Det kan göra att du känner dig mer organiserad. Att ha en rutin kan också hjälpa dig att undvika stressiga situationer.
 2. Träna: Att röra på sig och träna är ett annat sätt att ta hand om dagen. Träning kan hjälpa till att öka energinivån och minska stress och ångest. Genom att utöva regelbunden träning kan du också förbättra din sömn och stärka din fysiska hälsa. Nu är inte vinterbad eller strunta i vinterbad. Jag ser det mera som ett bad i sjön, oavsett om det är vinter eller sommar. Det är kanske inte träning men det är en träning i att vara här och nu, i alla fall på vintern. De kalla baden är bra för min kropp och min själ. Och! Det får min kropp att vakna till, ge mig ett lugn som jag inte får någon annanstans.
 3. Fokusera på det positiva: Det är lätt att fastna i negativa tankar och situationer under dagen, men att fokusera på det positiva kan hjälpa till att förbättra humöret och skapa en mer positiv inställning. Genom att reflektera över vad som gått bra under dagen och uppskatta små prestationer kan du öka din självkänsla och känna dig mer motiverad. Att fokusera på det positiva har jag skrivit i ett annat inlägg dom i de tema inläggen om Kärlek.
 4. Umgås med vänner och familj: Att tillbringa tid med människor som du bryr dig om kan också hjälpa dig att ta hand om dagen. Genom att umgås med vänner och familj kan du få stöd och uppmuntran, och känna dig mindre ensam och isolerad. Att ha sociala interaktioner kan också hjälpa till att minska stress och ångest. Eftersom jag umgås hela dagarna på jobbet för det är nästan det mitt jobb går ut på. Skapa relation, testa relationen, sätta gränser och push fram bra beteenden. Fokusera på det som är positivt. Det gör att när jag kommer hem räcker det med att umgås med familjen.
 5. Skapa tid för självvård: Att ta hand om dig själv är också en viktig del av att ta hand om dagen. Genom att skapa tid för självvård, som att ta ett varmt bad, läsa en bok eller meditera, kan du koppla av och minska stressen. Att ta hand om dig själv kan också hjälpa till att öka din självkänsla och öka din förmåga att hantera utmaningar.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att att ta hand om dagen är en process som tar tid och ansträngning. Genom att göra små förändringar i din dagliga rutin och prioritera din hälsa och välbefinnande, kan du skapa en mer meningsfull och produktiv dag.

Skapa en rutin för dagen

Att skapa en rutin för dagen kan hjälpa till att ge en känsla av struktur och organisation, minska stress och öka produktiviteten. Här är en exempelrutin för dagen:

 1. Vakna upp tidigt: Ställ klockan för att vakna upp tidigt på morgonen, till exempel kl. 6 eller 7. Detta ger dig tid att starta dagen i lugn och ro och förbereda dig mentalt för den kommande dagen.
 2. Drick vatten: Innan du gör något annat, drick ett glas vatten. Detta hjälper till att hydrera kroppen och öka energinivån.
 3. Yoga eller träning: Ta 20-30 minuter att göra lite yoga eller träning. Detta kan hjälpa till att öka energinivån och förbättra humöret.
 4. Duscha och klä på dig: Ta en dusch och klä på dig för dagen. Detta hjälper till att öka din självkänsla och göra dig redo för dagen.
 5. Ät en hälsosam frukost: Se till att äta en hälsosam frukost för att ge kroppen den näring den behöver för att hålla sig alert och energisk under dagen.
 6. Planera dagen: Ta några minuter för att planera dagen. Skriv ned en lista med uppgifter och prioritera dem efter deras viktighet.
 7. Jobba på dina uppgifter: Börja med att arbeta på de mest krävande uppgifterna för dagen när du har mest energi och fokus.
 8. Ta pauser: Ta korta pauser varje timme eller så för att sträcka på benen och ta en kort promenad eller göra något annat som kan hjälpa dig att slappna av och ladda om.
 9. Umgås med människor: Ta tid att umgås med vänner eller familj eller delta i sociala aktiviteter. Detta kan hjälpa till att minska stress och öka ditt humör.
 10. Avsluta dagen: Innan du går och lägger dig, ta några minuter att reflektera över dagen och skriva ned vad du vill uppnå imorgon. Detta hjälper till att förbereda dig mentalt för nästa dag.

Att skapa en rutin för dagen kan hjälpa till att skapa en känsla av struktur och organisation, vilket kan öka produktiviteten och minska stressen. Kom ihåg att det kan ta tid att hitta rätt rutin som fungerar för dig, så var tålmodig och experimentera med vad som fungerar bäst för din livsstil och dina behov.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

fast katten då da


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.