Fattigdom, håller vi på att bli Fattig Sverige?


Snö på tvären här utanför fönstret. Skönt att vara inne och slippa köra bil. Idag fick jag sova lite längre för natten tog inte riktigt tag i sömnen. Hade svårt att sova och hade ont i magen. Idag blir det att kurera och fasta en dag till. En dag där snön yr och det är redan helt vitt med drivor av snö. Var kommer det att sluta?

Det har blivit hutlöst dyrt att handla mat. Nu ska väl inte vi klaga för vi har pengar kvar när månaden är slut. I alla fall har maken det. Inte alla har pengar hela månaden. De får äta det som finns i skafferiet. Men det är något som är galet, när tomater kostar över 75 kronor. Vi har kommit överens om att här köper vi på extra priser. Är det för dyrt, visar vi det genom att inte handla det.

Vi handlar oftast på Willys i VBG. Men jag tycker det har blivit dyrt där med just nu. ICA här hemma där nöd-handlar vi. Nöd-handlar när det saknas något fort. Dom sa på tv:n igår att priserna har kommit för att stanna. Hur blev det så att vi har dom dyraste varorna i norden? Hur kommer det sig att det är billigare för norrmän och danskar. Jag tror på idén om att det är för lite konkurrens. Den osynliga handen, styr inte längre. Utan storheten är det som styr, då är det inte ens kvalitet som gäller utan stora mängder. Det borde finnas mera solidaritet i vår värld. Ingen ska väl behöva gå hungrig här i vårt land? Hur ska det gå för barnfamiljerna? Hur ska det gå för dom som är mindre välbeställda? Jag har det bra, ändå känner jag att jag behöver hålla ett extra varv om plånboken. Men är något billigt, kan jag köpa på mig så vi har. Det kan inte den som behöver räkna kronorna. Bara där är det en orättvisa. Barn ska inte behöva gå hungriga, dom har rätten att få bra väl lagad mat. Dom ska få möjlighet att smaka tomater och gurka. Men hundra kronor för en gurka och ett kg tomater är galet.

Näe jag har inte mera och skriva nu heller. Ni får ha en fin dag och ta hand om er i kylan.

Tacksamhet.

  1. tack för att jag fick vakna till en dag till.
  2. tack för att jag har det så bra. Vi behöver inte gå hungriga. Mina barn har möjligheten att äta sig mätta. Fast priserna har blivit hutlöst dyra.
  3. Tack för att det är en dag till att lägga till i fastans tecken, snart, snart måste jag vara frisk igen. Snart är jag igen som vanligt. Inte så sur och grinig som jag känner mig just nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.