Att börja äta mat igen.


Det blev inget inlägg igår. Jag var hos doktorn. När jag kom hem vart jag så trött att det bara blev tv spel och vila. Skrivandet brukar inte trötta ut, det brukar fylla på med energi. Men igår gick det verkligen inte. Idag börjar det ta slut på fastan. Just nu är det en banan drink med lite hälsofil och havremjölk mixat som jag intar till frukost. Idag ska jag även äta kokt torsk och potatis lite gröna ärtor eller helt vanliga sallad. Jag ser inte speciellt framåt att börja äta, Det har varit riktigt skönt att inte ha ätit. Ett nytt knep i att må bra i alla fall i magen är att utesluta mat och låta magen vila från sin uppgift lite grann. Dessutom blir det några mindre kg på kroppen. Men idag blir det middag, men bara det.

Jag har försökt klura på det där med maten på jobbet. Ofta blir det knäckebröd och sallad för mig, då det ofta är pasta med gluten i till mat. Nu får jag även tänka fett. Mindre fett, inga stygga fibrer utan snälla, inte till gjorda saker som fiberhavregryn. Utan mera mjuka havregryn. Jag har läst mig till att det inte heller ska vara citrusfrukter. Min tillåtna matlista blir smalare och smalare. Men jag funderar på om det inte får bli lite måltidsersättningar istället på jobbet. I alla fall ha ett reserv lager om det är pasta mm. Då får jag i alla fall i mig vitaminer och dagsbehovet av det som ska bo i kroppen. Ska leta mig fram till något som är mera sockerfritt. Det finns tydligen mycket socker i vissa.

Nej nog för nu.

Tacksamhet

  1. Tack för att jag vaknade idag,
  2. Tack för gårdagens läkarbesök är klart och jag inte behöver tänka på det mera.
  3. Tack till mig själv, ett stort tack till mig själv som följde läkarens ordination förra veckan, Jag mår så mycket bättre nu än jag gjorde då.
  4. Tack för att livet är som det är tack till att upp och ner gångar, alla dalar och höjder. Det säger mig att jag lever och vågar leva i vågorna.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.