Hurra hurra för mig.


Här utropar jag hurra hurra min mage mår bra. Igår provade jag med fast föda. potatis och fisk fick det bli. Från början tänkte jag kokt fisk, men nä jag ruckade lite på gränsen och gjorde panerade fiskbitar istället. Sej som jag panerade i glutenfritt Panko eller vad det nu kan kommas att heta. En liten filmjölksås med inlagd gurka och massvis med dill. I stället för köpt remouladsås, i köpt finns det säkerligen massvis med konstiga saker som inte min kropp behöver. Dessutom är filmjölksås gott. Enkelt att göra och den kan varieras i oändlighet. Alltså den fisken jag åt i går, var nog den godaste fisk jag ätit. Kanske för att jag inte ätit på en vecka men än då.

Jag börjar bli återställd, hurra för att jag snart slipper antibiotikan och kan återgå till det som är jag. Hurra för mig och min beslutsamhet, för att jag lyssnade på det som var värt att lyssna på. Här ska bli lite förändringar i kosthållningen hos mig. Magen mår bäst av kokta grönsaker, det får bli mera morötter som är kokta i stället för råa. Nu är jag barnsligt förtjust i sallad, när jag lagar mat, har vi nästa varje dag någon form av färska grönsaker allt som oftast lite fetaost i salladen. Jag får äta lite mindre av färska grönsaksfrukter ett tag, jag vill se att den må bra känslan som bor i magen nu kommer att fortsätta bo hos mig.

Kanske är det för tidigt att ropa hej ännu, Men jag gör det ändå. Bara för att jag kan, för att jag känner mig så mycket helare än jag gjorde förut. Nu ska det bara återfå de där sista krafterna igen, sedan är jag på banan. Hurra för mig.

Något som var mindre hurra för mig är att jag fick min deklaration, buhhuu. Lär få betala en del i restskatt. Som om inte elen, matpriserna, bensinpriserna var nog. Nåja, ännu har jag inte varit hos revisorn, han är duktig på att trolla. Han kan det definitiv bättre än vad jag kan i alla fall. Vilket är självklart, annars hade jag varit dum, lägga så mycket pengar på att han deklarerar för mig. Det är inte heller så mycket pengar, det handlar om en tre – fyra tusen. Jag kallar dom för ångest pengar, skulle jag gjort deklarationen själv hade jag förgått av ångest, Nu slipper jag ångesten och deklarationen blir okej.

Jag är så glad över att magen mår bra så det får bli ett hurra för mig och min mage till. Tror det är väldigt längesedan jag haft just en sådan mage, jag just nu har. Längesedan kanske var det då den där gången, då när jag slutade med gluten. Kanske är det inte gluten….. kanske är det hmmmm. Är det så att jag kan äta gluten? Hmmmm Barkis, rostat vanligt bröd, färska frallor, baka bröd som jag tycker så mycket om. Hmmm Men på riktigt, helt vanlig pasta som görs på durumvete. Hmm, hmmm det kanske är värt att provas smakas på.Hmm…….känner hur en helt nu ännu så ny tanke börjar att gro…..Hmm Fast sakta i backarna nu…. inte med en gång, ett mål mat räcker inte för att det är allt är bra…… näää lugn och fin nu….

Hurra för mig, måste bara säga det igen. Nog för nu. På banan, hurra och nu får det bli en dag för mig med.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag fick vakna till ännu en dag.
  2. Tack för att jag fick vakna upp och inte känna ont i magen.
  3. Tack för att den där fisken igår smakade så bra, tack för att det inte gjorde så mycket att jag faktiskt stekte den istället för att koka den.
  4. Tack för att jag är nu här i framtiden med magont i historian. Det har gjort att jag lärt mig en del mera om kost och onda magar. Det har gjort att jag lärt mig hoppas jag att inte gå runt och ha ont i magen hela tiden. Nu vet jag vad som behövs om det blir så.
  5. Tack för att jag får en helt nu ännu lite ny dag.
  6. Tack livet för att du är så vänlig emot mig och lär mig saker hela tiden.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.