Det stora vita huset på kullen.

då sitter jag i soffan igen och skriver. Himlen är ljust blå och solen lyser på det vita huset på kullen som ligger ovanför vårt område. Jag har aldrig sett att någon bor där. Vi pratar om det där huset ibland jag och maken. Där skulle man bo brukar vi prata om. Vi fantiserar, men kommer sedan på att nej där kan vi inte bo…. Backen upp snö och på vintern måsta man skotta…. Men det är så fin när det står där bland träden och har morgonsolen. Ett hus i skogen men ändå så nära till allt som finns i vår lilla by. två våningar äldre modell och så lockande….

Ny dag nya möjliga möjligheter. Idag ska dottern och hennes familj komma och hämta gymmet som står i källaren. Gymmet som var ganska så länge sedan jag använde, det tar plats och står och pratar med mig. Använd mig säger det men jag lyssnar inte. Nu blir det kanske ett kontor där nere i källaren. Eller så blir det ett rum till för någon som behöver komma och bo här för att få det mera trevligt. För några år sedan bodde det en pojke i rummet. Han är nu vuxen och stakat ut sitt liv.

Rummet kan även bli ett målarrum. Kommer jag igen få ett målarrum. Tanken är lockande. Vi får se vad det blir. Nu får dom som känner sig pigga och krya lyfta, själv tänker jag att jag får prata med lille Alfred och underhålla honom. Idag är det att prova att äta mat dag. Maken ska bjuda dottern med familj och alla här hemma på sina hamburgare, själv ska jag äta kokt mat. Kokt fisk, kokt potatis lite kokta morötter till. Det är lika bra att vänja sig vid att mat inte kommer att vara så spännande som innan. Nu får det bli snäll mat. Väntar på röntgen igen förra gången var det diskbråck, denna gången magen man ska undersöka på ett mindre trevligt sätt.

Jag blir så orkeslös av att inte äta mat, kanske är inte det hela sanningen utan kanske beror det mera på infektion i magen som gör att jag är trött och inte orkar. Men nu vill jag bli av med magproblemen på riktigt. Här kommer det att bli kokt mat framöver. Mycket fisk och mycket vatten att dricka.

Nä solen lyser på det fina vita huset där på kullen, Nu ska jag sitta här och fantisera om det fina vita huset. Fantisera om att jag bor där. Vaknar på morgonen sitter där ute i solen och dricker mitt kaffe, en tidigt morgon på sommaren. Det är så tidigt att jag hinner med att njuta av kaffet innan jag ger mig av till sjön för att träffa mina badsystrar. Att dagdrömma är nyttigt för fantasin.

I veckan kommer maken att hämta den nya Husbilen. LVL^I.I. Det ska bli kul att börja inreda den. Det kommer att bli så skönt när allt bor i husbilen igen och inte i vårt vardagsrum.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag fick vakna upp till ännu en morgon.
  2. Tack för solen nu på morgonen, den gör världen så fin utanför mitt fönster.
  3. tack för att det är idag jag får äta mat igen. Ser till och med framemot att äta kokt fisk och potatis.
  4. Tack för att gymmet försvinner, det ger oss mera plats i källaren.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook