Målarrum skulle det kunna vara…Kontor… skräprum är vad det är just nu.

God morgon, en stor sol lyser upp himlen men jag sitter i pyjamasen och en tjock morgonrock på mig. Igår åt jag ugnskokt lax och potatis. Det var så gott att få riktig mat. Men idag känns det inte lika bra i magen som innan. Kanske är det bra för att den har fast föda att jobba med. Igår var även dottern och hennes familj här dom hämtade gymmet och en bänkpress, rummet där vi hade gym är nu ett rum där jag kanske kan plocka upp mina målarsaker igen. Men ännu är det bara en tanke. Dotter pratade kontor, hon tyckte vi skulle göra rummet till vårt datorrum och att jag ändå kan ha lite målarsaker där. Själv vet jag inte. Själv är jag fortfarande så trött och blir bara trött av tanken på att flytta saker. Det får vara som det är just nu. Ett tomt rum för utom på förvaring av målarsaker, trädgårdsdynor mm. Ett bättre ord är nog skräprum. Men det är ett rum.

Idag får vi besök här hemma. Besöket kommer att få vara i vårt vardagsrum, där kaoset från byte av husbil bor. Jag börjar vänja mig vi att vi alltid, verkligen alltid har stökigt i detta rum. Inte är det en bra vana, jag önskar verkligen att det skulle vara lite mera i ordning. Men Husbilen som står på vår uppfart, är husbilen som ska bytas. Den nya husbilen står i affären. Det är bara att gilla läget. Eller nej det är bara att acceptera läget och inse, att vårt vardagsrum ofta är en avställningsplats för massa saker.

Förra året vid den här tiden var det även då kaos. Då gjorde vi ordning lill-flickans rum som då var ett målarrum. Då var det ett ännu värre kaos där det var bokhylla som skulle bort, möbler som skulle flyttas och soffa som skulle slängas. Det här kaoset som är nu är värre men mindre. Nåja, när maken hämtat husbilen så blir det bättre då får han ta ut alla saker i den nya bilen och vardagsrummet blir i alla fall lite bättre i alla fall än det är nu.

Ny dag nya möjligheter, när här blir det att vila och åter vila. Det får vara som det är här hemma. Ha en fin dag.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag även idag vaknade upp till ännu en dag.
  2. Tack för att gymmet är borta, nu slipper jag se åbäket.
  3. Tack för solen som visar sig det ger mig hopp om att livet ändå är.
  4. Tack för att jag till trotts magesaker, ändå kan sitta här och njuta av kaffe, sitta här och trycka ner tangenter och ändå vara lite tillfreds med saker.
  5. Tack för att vi är en dag närmare att få den nya husbilen.

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook