Vår nya familjemedlem.

Idag ville jag sitta nere i källaren och skriva. Kaffet står bredvid mig, bara jag och katten är vaken. Sovit länge idag. Vaknade för första gången utvilad på riktigt länge. Som om jag sovit på riktigt inte legat och vänt och vridit mig bara. Jag tror det är drinkarna jag dricker dom från Herbalife. Dom tar i alla fall bort ont i magen nu även kanske sömnen.

Vår katt har fått smaka på utelivet, under helgen Det började redan på skärtorsdagen. Vår lilla baby börjar bli stor. Nu när han väl fått smaka på det, har han fått en röst den lilla katten.

En röst som ropar hallå släpp ut mig, jag vill inte sitta här inne och hänga. Maken har blivit en riktig hönsmamma för katten, vågar inte släppa honom ur sikte. Själv är jag av den uppfattningen att en katt klarar sig, han kommer tillbaka hem när han är hungrig. Men maken har hittat till många faror där ute i det fria för vår katt. När vi hämtar in honom och stänger dörren, låter katten oss höra hans missnöje. Ljudligt, högt och klagande ropar han på oss.

Igår kväll när vi gick och la oss, höll maken ett föredrag till vår lilla katt, om att det är farligt att vara ute och springa om natten. Katten verkade lyssna la sig på makens mage för att sova.

Han är lite konstig vår lilla katt. Eller är det så att han redan räknat ut det. På morgonen är det jag som gäller, han klättrar och ser till att jag vaknar. Då får han mat. Flera gånger om dagen, gör han så att jag ser honom. När han tycker det är dags att lillflickan ska vakna sätter han sig utanför hennes dörr och jamar så att vi släpper in honom. Han pratar sitt jamarspråk med största grabben och älskar honom obegränsat. Just dom två har ett eget språk, kattspråk. Vilket även maken pratar med katten. Lillgrabben får sin tid med katten när han kommer hem på eftermiddagarna, då ska han lilla i lillgrabbens säng och bli klappad på. När jag kollar på tv vill han krypa upp hos mig och värma mig. När han sedan tycker det är på tiden att vi går och lägger oss, springer han upp för trappan flera gånger för att vi ska förstå att nu ska vi gå och lägga oss.

När vi kommer till sängen är han redan på plats. På plats för att anfalla våra fötter och ben. Det är en hel procedur att lura katten ifrån sängen för att ens komma under täcket. När vi sedan ligger i sängen vill han leka gömme med maken. Bita i hans händer och få kattfnatt. När han lekt en 20 minuter genom att bita, riva och göra kullerbyttor, hoppa mm, somnar han på makens täcke. Han har valt ut oss alla till att göra olika saker med honom. Jag är mest en matmor. Fast ibland är han med och busar när jag stickar eller ritar. Det är svåra sysslor, när katten jagar pennan eller garner.

Ojdå ett kattinlägg blev det idag. Men det är inlägg det med. Vår kära lilla Findus 9 månader gammal snart ett år. Klart att han ska få ett inlägg här på bloggen.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag fick vakna upp till en morgon till.
  2. Tack till dryckerna jag hittat till.
  3. Tack för att vi då i höstas bestämde oss för att hämta hem en ny katt, han är så mycket kärlek till oss alla.
  4. Tack för all sömn i natt, så länge sedan jag vaknade utvilad.
  5. Tack för livet.

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook