Ulricehamn.


Godmorgon, här är det en god morgon i husbilen, sitter här med nykokt espresso och skummad mjölk. Chromebook i knät. Det är en upplevelse att se batteriet på den lilla datorn. Den har varit i gång sedan igår laddat min garmin skrivit på den och kollat vägbeskrivning ändå är det 89 % kvar. Min vita bärbara hade tagit slut redan innan resan hit var över. Den här är grym på ett bra sätt.

Vaknade i husbilen, här är varmt och gott, fåglarna sjunger på utsidan och här kurerar jag mig på riktigt. Det ger livet mjukhet. En stor sol visar sig på himlen och där ska jag sitta i min stol och njuta av solen idag. Sjön bara några meter i från bilen ligger spegelblank. Denna gången har jag med både badskor och badkappan. Vi får se om det blir ett bad nu på morgonen. Men då blir det med badkläder på. För här är det fullt med folk inte som sjön hemma.

Maken har köpt ett vindskydd, vi provade att sätta upp igår. Till en början fick vi inte ihop det. Vi hade för lite luft i stolparna. Det måste ha sätt roligt ut när vi försökte få upp det igår.Det skulle blivit allt annat än en ett vindskydd från början. Men nu står det där fint och hade det blåst ute så hade det skyddat från vinden.

Att äta snäll mat fungerar bra. Igår köpte vi kräftor, jag ska äta till lunch. Till middag blir det Lax igen. När den här snällmats veckan är över, ska jag äta kyckling, grillad kyckling med kryddor och basilika sås.Just nu får jag inte äta bladiga kryddor, det är dom bladiga kryddorna jag gillar. Nästa onsdag då när allt är över, ska det bli en riktigt örtkryddad kycklingfilé med örtsås.

Dagen idag ska njutas av, i solen. Får jag för långtråkigt blir det att ta fram min stickning. Det finns även ett ritblock i bilen så jag har att roa mig med. En tur in till staden som ligger 10 minuters promenad, bort ska det bli. Ulricehamn är en riktigt mysig stad. Jag har gått ner så mycket i vikt, jag skulle behöva byxor som passar bättre. Det får bli att hitta lite bättre passande byxor.

Nog för nu, nu ska jag baka scones.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag vaknade till en ny dag, en dag till i livet.
  2. Tack för att vi har en husbil, det gör att ledig tid är kurerande på ett helt annat sätt än vanlig ledig tid.
  3. Tack för att mitt liv är så vänligt att det bor så många stunder av lycka i det.
  4. Tack för enkelheten i livet.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.