Hejdå vackra Ulricehamn.

Det är något visst med Ulricehamn. Stan ligger vackert runt sjön, människor är kanske vänligare av att omgivningens vackerhet. Jag känner mig vänligare när jag är här. Ofta sägs det hej till den man möter, det är massvis med lekande barn i lekparken som ligger mitt i stan precis i anslutning till vattnet. Här landar barnfamiljerna på helger, här landar husbilar som väljer parken i stället för Prångens camping. Här landar kärlekspar, här landar gammal som ung, kan vila steget vid någon av bänkarna eller soldäcken som är utplacerade vid vattnet. Här blir man lugn, här ser man vackerheten och känslan som alltid flyttar in i mig även i maken blir här vill jag bo.

En dag kanske vi tar steget till den tanken, men ännu är vi inte där. NU bara vi smyg-bor där så ofta det går för att få uppleva känslan som staden ger oss. Nu rullar vår Lvl^ II ifrån vårt fina Ulricehamn, allt är på sin plats. Maken kör bilen och jag sitter här och bloggar. Det verkligen perfekta sättet att vila på är att bo i husbilen. Det finns så mycket tid till att vila, sitta ute, bara njuta av väder och utsikter. Vi umgås på ett nära sätt som vi inte gör hemma. Hemma har jag alltid för mig något, maken har fullt upp med sitt, när vi är hemma. Här är det mera att allt det där andra inte finns. Här finns tiden för promenader, sitta och fika utanför husbilen. Maken löser korsord, jag solar, bloggar eller bara sitter. När maken kollade sina hästar kröp jag ner i sängen och sov middag. Allt är så ledigt och mjukt i husbilen.

Igår kväll när det blev kallt, satt vi inne i bilen spelade kort och Yatzy. Det gör vi aldrig hemma. Här finns tiden. NU är vi på väg till Borås för att väga bilen. Makens vill alltid ha kol på vad det väger här i bilen. Lillflickan ska hämtas och jag ska lämnas av vid jobbet. Ska jobba fram till 22.30 idag.

NU är jag snart där i det två fastedagarna och all konstig dricka, jag ska dricka innan jag blir röntgad. Det börjar imorgon. Börjar känna lite ångest inför dessa dagarna. Men jag vet att det går jag har ju levt med den där fastan nu i flera veckor. Har bara ätit i en veckas tid men då inte alla måltider utan bara en till två stycken.

Nu ska jag njuta av att åka bilen och lyssna på musik. Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook