Visualisering


Visualisering är en teknik som innebär att man skapar en bild i sitt sinne av en specifik situation eller händelse. Genom att visualisera kan man träna hjärnan att förbereda sig mentalt för en framtidssituation eller en önskad förändring.

Visualisering kan användas inom många områden, inklusive idrott, affärsliv och personlig utveckling. Inom idrotten kan visualisering användas för att förbättra prestationen genom att visualisera hur man utför en specifik rörelse eller teknik. Inom affärslivet kan visualisering användas för att skapa en tydlig bild av ett mål eller en vision och hjälpa till att skapa fokus och motivation.

För att visualisering ska vara effektiv är det viktigt att man skapar en så detaljerad bild som möjligt av den önskade situationen. Det kan inkludera detaljer som ljud, dofter och känslor. Att visualisera sig själv som framgångsrik eller uppnå sitt mål kan hjälpa till att öka självförtroendet och motivationen.

Visualisering kan vara en enkel teknik att använda, men det kan kräva lite övning för att behärska. Det är viktigt att visualisera regelbundet och att hålla fokus på det önskade resultatet. Det kan också vara till hjälp att använda positiva affirmationer eller affirmeringar under visualiseringen för att förstärka de positiva tankarna och känslorna.

Det är inte en magisk lösning på alla problem, men det kan vara en hjälp på vägen till att uppnå sina mål och skapa den framtid man önskar. Med regelbunden övning kan visualisering vara en kraftfull teknik för personlig utveckling och självförbättring.

Visualisering använde jag mig av igår, har ett möte idag och jag såg framför mig hur bra det blev. Hur jag var närvarande i stunden och hur jag var där i mitt medvetande. Där kroppen var lugn och jag lyssnade till det som sas och inte sas. Jag gjorde mitt bästa i stunden då. Visualiserade hur jag med lätta steg gick där ifrån gick på stan tills det slutligen blev dags för jobbet. Hur glad jag var när jag kom till jobbet, hur roligt det var att träffa alla. Jobbet gick enkelt och jag var närvarande i stunden just då. När Jouren kom gick det enkelt att fixa till kvällen och jag somnade gott. Vaknade utvilad på lördagen. Gjorde morgonsysslorna med enkelhet och vandrade ut i ledig för och eftermiddag.

Tacksamhet .

  1. tack för en härligt fin torsdag. Särskilt tack till mina fina kolleger och vänner för en härligt fin kväll. Där goda samtal gör underverk för själen.
  2. tack för att jag vaknade till en helt ny dag igen.
  3. tack till mig själv för att jag är den jag är.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

User


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.