Kommer det en ny dag i morgon?


Ny dag nya möjligheter. Fast just nu känns det inte så. Ny dag nya ansträngningar. Har jobbat två dagar och kroppen är helt slut. Har ont i huvudet sedan igår, känner mig rädd för att yrseln är på plats kanske i natt eller i morgon. Ont i ryggen, glömde helt av att ta mina mediciner för ryggen igår när jag var på jobbet. Brukar ha rutin för att ta tabletterna men igår fanns det ingen rutin i mig. En av tre fick jag i mig och det känns i dag. Dumt, men det får bli att stå ut med värken i ryggen.

I morgon är det ledigt och husbilen är packad för avfärd till Lidköping. Där ska jag vila i massor hela helgen. Ska bli så skönt med ledighet. Ledig på riktigt efter alla dessa dagar som varit jobbrelaterat.

Jag har under morgonen försökt få till att lista på vårdcentral. Fått till mig att man måste göra det via nätet. Vilket är riktigt dumt. Flera timmars väntan för att få till ett besök här på vår vårdcentral. Nu är jag handlingskraftig och orkar hålla på att klura men ännu inte löst. Ringt upp flertalet samtal för att få ordning på det. Nu tror jag det är ett sista samtal kvar som ska ringa upp. Sedan frukost och iväg till jobbet. Tur att jag inte börjar innan 14.

Har inte skrivit på några dagar men det beror på att jobbet har kallat långa pass och bara varit gå upp åka iväg komma hem och sova. Omänskliga tider känner jag. Rent omänskligt att börja nio på morgonen och sluta efter 22 på kvällen. Liten del i det har jag själv för jag har en resväg på 45 min. Det gör att jag är hemma efter 23 och åker redan kl 08. Inte många timmars sömn. Där av har jag idag känningar av att yrseln den kommer att komma, kanske inte idag utan mera i morgon. Men yrsel går att ha i en solstol eller i sängen inne i husbilen med. Vilar bättre i husbilen än hemma. Inte för att jag vill ha yrsel men ska den komma så låt den komma i natt. Då är den över vid tre i morgon eftermiddag. Då har jag bara eftersläpningarna som bor där, den där dovheten i kroppen och tröttheten och den går över med vila.

Lev idag just nu, Nej idag vill jag ha i morgon, Men det är idag just nu som vi lever i. Historian kan vi inte göra något åt, den bor där och visar oss vilka vägar vi gått på. Kanske behöver vi välja ny väg och prova nya stigar. Eller så går vi i de vanliga gamla kända stigarna för att dom fungerar. Just nu står jag vid en stig som känns för gammal. För nertrampad och till och med klar.

Idag just nu, gäller att hålla ut. Det kommer eventuellt en ny dag i morgon.

Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.