En balkväll skulle till igår.

Igår var det en stressig dag. Först var det möte, Inhandla lite blommor på vägen hem, göra och äta middag, åka till Uddevalla för att ta kort på lillgrabben som gick på bal. Lillgrabben hade varit hemma för att förbereda sig för sin bal. Båten som dom åkte kom in till kajen där stod jag och maken tillsammans med en massa andra föräldrar som ville se hur fina ungdomarna var i sin balutstyrsel. Tyvärr hade sonen ingen koll på att champange sätter sig i kroppen. Han var berusad. Jag pratade med honom om att han kanske ska dricka vatten några timmar, för att få behållning av denna tillställning. Maken som är duktig på att ta kort, han hade med sig storkameran och fotade de fina ungdomarna. De stakars flickorna måste ha frusit rejält. Vinden var kall och klänningarna var i och för sig långa men, tunna med bara armar.

De var så vackra, i sina klänningar och kostymer. Vissa kom själva och andra hade kavaljerer. Där stod dom i sina små familjekonstellationer och blev fotograferade. Där stod dom, snart vandrar dom ut på sina valda vuxenvägar. Så unga, så fantastiskt fina och förväntansfulla på kvällen. Snart student, snart det allra sista sommarlovet för att sedan träda in i livets vuxna värld.

Här satt vi och väntade på de uppklädda ungdomarna. Tyvärr får det bli bilder utan ungdomarna då jag inte ännu vet om jag får lägga upp några kort.

Sonen hade sitt sista lediga sommarlov i sjuan. Han har jobbat alla somrar, även i år kommer han att jobba. Först jobbar han på kyrkan och sedan som lärling på en elfirma. Det har gått många år sedan han kom till oss. Många år av strävan av honom. Men han har stakat ut sin väg och valt att som maken bli elektriker. Tänk att vi fick förmånen att vara en del av hans resa. Det är stort, känns stort att fått vara en del av denna tid. Just den här balen och studenten har han tagit på extra stort allvar. det har varit det enda som han pratat om detta år. Nu är en av två gjorda. Nu bara studenten kvar. Då krävs det lite mera från oss. Då ska vi bjuda hans släktingar på buffé i trädgården om vädret vill. Vill inte vädret så blir det inomhus. En ny tid kommer att bli till.

Till hösten kommer han jobba och börja samla på sig det man behöver som vuxen. Presenter från oss kommer att vara mera sådant man behöver i vuxenlivet. Bil ska inhandlas tror de första sparpengarna han får kommer att bli till bil. Vilka kommer vi sedan att vara när han väljer att flytta ifrån oss? Jag hoppas innerligt att vi kommer att vara några som får ta del av hans framtid. Men det är något som tiden får utvisa.

Nej nog för nu, Idag blir det husbilstid, Vi ska packa ihop och åka iväg. Ner mot Göteborg där vi lämnar lillflickan som ska på läger igen. Idag tror jag det blir Kungsbacka eller rättare sagt Valda och närmare bestämt Lerkil. Min barndomsplats där jag och farmor badade, där jag som liten tillbringade mina somrar tillsammans med min farmor.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook